Ξανάρχισε η παράνομη αλιεία γαρίδας στον Αμβρακικό

Ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρχε έλλειψη γαρίδας καθώς οι αλιείς που ψαρεύουν με νόμιμα μέσα δεν μπορούν να καλύψουν ούτε καν τη ζήτηση της τοπικής αγοράς, ξαφνικά....
από χθες άρχισε να υπάρχει στην αγορά άφθονη γαρίδα Αμβρακικού. Είναι κοινό μυστικό πλέον ότι το κύκλωμα των επαγγελματιών αλιέων που με παράνομα μέσα(συρόμενα εργαλεία) αλιεύουν γαρίδα, ξανάρχισε την δράση του.

Την ίδια στιγμή το Λιμεναρχείο Πρέβεζας που πήρε στην αρμοδιότητα του και την περιοχή της Αμφιλοχίας, δεν διαθέτει καν καύσιμα για το σκάφος του. Πέραν τούτου το παράνομο κύκλωμα εμφανίζεται πανίσχυρο με τους τσιλιαδόρους του, τα σύγχρονα μέσα και την δύναμη που αντλεί από το μαύρο χρήμα που εισπράττεται με τον παράνομο αυτό τρόπο.

 Οι συλλήψεις κάποιων μελών του κυκλώματος που είχε πετύχει το Λιμεναρχείο Πρέβεζας το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε αναστείλει τη δράση τους το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά αυτό ήταν εντελώς προσωρινό. Κατά συνέπεια μόνο η συντονισμένη δράση του Λιμεναρχείου, της Αστυνομίας, του Τμήματος Εμπορίου και του ΣΔΟΕ μπορεί να πετύχει καίριο χτύπημα στο κύκλωμα αυτό που καταστρέφοντας τον Αμβρακικό όχι μόνο αλιεύει αλλά και παράνομα διακινεί την γαρίδα στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα αλλά ακόμη και στη Βουλγαρία και την Αλβανία. 

Θα πρέπει άμεσα ο Λιμενάρχης αλλά και οι τοπικοί φορείς καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες να αντιδράσουν σε αυτό το έγκλημα που συντελείται σε βάρος του Αμβρακικού κόλπου με πρωταγωνιστές ψαράδες της Πρέβεζας και της Βόνιτσας.


http://prevezaposto.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας