Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας TAEKWONDO στην Πρέβεζα για τριήμερο διεθνές σεμινάριο κι αγώνες

Ο αθλητικός σύλλογος TAEKWONDO «Ευκλέας» διοργανώνει τριήμερο διεθνές σεμινάριο κι αγώνες, παρουσία του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και γιου του ιδρυτή του αθλήματος Grand Master Choi Jung Hwa...
στην πρώτη του επίσκεψη στην Πρέβεζα.


 Στα πλαίσια μιας διαρκούς προσπάθειας για την εξάπλωση του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθε», ο «Ευκλέας» καλεί όλους τους πολίτες της Πρέβεζας και ιδιαίτερα τα παιδιά να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις και να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα του TAEKWONDO.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 26 Απριλίου – 16:30-20:00 Σεμινάριο στο Κλειστό Γυμναστήριο Πρέβεζας

Σάββατο 27 Απριλίου – 11:00-13:00 και 16:30-19:30 Σεμινάριο στο Κλειστό Γυμναστήριο Πρέβεζας

Κυριακή 28 Απριλίου – 10:00-15:00 Αγώνες στο Κλειστό Γυμναστήριο Πρέβεζας

Η λήξη των αγώνων και οι απονομές προσδιορίζονται στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής ενώ την ίδια μέρα στις 19:00 στο ξενοδοχείο Μαργαρώνα Royal ο Grand Master Choi Jung Hwa θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Ο Κορεάτης grand master Choi Jung Hwa, πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας (ITF) και γιός του ιδρυτή του σύγχρονου TKD, αείμνηστου Choi Hong Hi έρχεται με πρόσκληση του υψηλόβαθμου δασκάλου, Αγγελου Σολδάτου, και θα διδάξει στο διεθνές σεμινάριο, ανοιχτό για εκπαιδευτές και ασκούμενους όλων των ομοσπονδιών και ενώσεων TaeKwon-Do, κάτι που αποτελεί σπάνια ευκαιρία για την μεγάλη ελληνική οικογένεια του Taekwondo (WTF και ITF).

 Η είδηση της παρουσίας του στην Ελλάδα τυγχάνει δημοσιότητας σε γειτονικές χώρες και ήδη εκπαιδευτές από 9 χώρες δήλωσαν συμμετοχή. Στην Ελλάδα, μολονότι το (ITF) Taekwondo είναι διασπασμένο σε τρεις ομοσπονδίες, ο master Choi τυγχάνει γενικής αναγνώρισης και ονόματα γνωστών δασκάλων (κυρίως από την Βόρεια Ελλάδα), θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του σεμιναρίου.

 Ο 59χρονος Choi Jung Hwa έρχεται στην Ελλάδα πρώτη φορά με την ιδιότητα του προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Τελευταία φορά είχε έρθει συνοδεύοντας τον πατέρα του το 1999.

 Για την παρουσία του στην Πρέβεζα, κάτι που αποτελεί προσωπική επιτυχία του Άγγελου Σολδάτου, ο Πρεβαζάνος υψηλόβαθμος δάσκαλος δήλωσε στο samurai24:

«Η προπόνηση με τον grand master Choi Jung Hwa μόνο θετικά έχει να αποκομίσει για τους αθλητές του Taekwon-Do καθώς θα παρουσιαστούν τεχνικές-κλειδιά, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να βελτιωθούν ολόπλευρα στην παραδοσιακή κορεατική πολεμική τέχνη». Και πρόσθεσε: «Μετά τον θάνατο του πατέρα του (το 2003), η παγκόσμια ομοσπονδία ITF τον ανακήρυξε ομόφωνα πρόεδρο, προκειμένου να συνεχίσει το έργο του στρατηγού. Δέχτηκε με ταπεινότητα την μεγάλη ευθύνη και μέχρι στιγμής έχει δικαιώσει τους πάντες. Είναι ένας άνθρωπος προσιτός σε όλους και εργάζεται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο για το καλό του TaeKwon-Do».

Χορηγός επικοινωνίας samurai24.gr