Ρευματιά ή "Γκιόναλα" Πρέβεζας - (Φωτο - Βιντεο)

Η Ρευματιά (Τοπική Κοινότητα Ρευματιάς - Δημοτική Ενότητα ΛΟΥΡΟΥ)...
ανήκει στον δήμο ΠΡΕΒΕΖΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΠΡΕΒΕΖΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα "Καλλικράτης".

Η επίσημη ονομασία είναι "η Ρευματιά", ενώ το παλιό είναι Γκιόναλα. Έδρα του δήμου είναι η Πρέβεζα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Ηπείρου.

Η Ρευματιά έχει 153 μόνιμους κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011, 78 κατοικοι στη Ρευματιά (Άνω) και 75 στη Κάτω Ρευματιά.


Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο "Καποδίστριας", μέχρι το 2010, η Ρευματιά ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Ρευματιάς, του πρώην Δήμου ΛΟΥΡΟΥ του Νομού ΠΡΕΒΕΖΗΣ.

Η Ρευματιά έχει υψόμετρο 498 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 39,2933857349 και γεωγραφικό μήκος 20,7162017147.

Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στη Ρευματιά θα βρείτε εδώ.





























































 

















Γκούρα : πηγές στη Ρευματιά Πρέβεζας




Γκούρα : τοποθεσία πηγών στη Ρευματιά (παλιά ονομασία Κούτσαρι), νύν δημοτικό διαμέρισμα Κάτω Ρευματιάς Δήμου Λούρου Πρέβεζας...



εικόνες φυσικού κάλλους....













Ο μύλος του Σκούρα υπάρχει ακόμη άν και ασκεπής....





Ο ναός της Αγίας Μαρίνης της Μεγαλομάρτυρος...Η σημερινή εικόνα του ναού με προσθήκη καινούργιας στέγης και εξωτερικού στέγαστρου στο νότιο τμήμα.




Ο τύπος του ναού είναι απλός και συνήθης για τα τοπικά δεδομένα της Λάκκας Σουλίου.Η ανάπτυξη του εσωτερικού χώρου είναι μακρόστενη μονόχωρη προοπτική.Πιο αναλυτικά πρόκειται για τον απλούστατο τύπο Βασιλικής , είναι μονόδρομη-μονόχωρη ξυλόστεγη Βασιλική η οποία ως αρχιτεκτονικός τύπος κυριαρχούσε










Βιντεο...














Πηγές:
http://buk.gr/
www.facebook.com
www.youtube.com
βικιπαιδεία.
www.romiazirou.blogspot.gr
Louros-plus.blogspot.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας