Φωτιά στο υπόγειο του ξενοδοχείου Grand Serai στα Γιάννενα

Φωτιά ξέσπασε χθες νωρίς το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Grand Serai η οποία εκδηλώθηκε στο χώρο της αποθήκης και της κουζίνας...


 Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι πυκνοί καπνοί κάλυψαν όλο το κτίριο και επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά οφείλεται πιθανότατα σε βραχυκύκλωμα μιας και μόλις ξέσπασε έπεσε κατ' ευθείαν το ηλεκτρικό ρεύμα σε όλο το κτίριο.

Όπως ήταν φυσικό οι ένοικοι του ξενοδοχείου πανικοβλήθηκαν ευτυχώς χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στην εκκένωση του κτιρίου στο οποίο η μυρωδιά του καπνού ήταν έντονη ακόμα και στον τέταρτο όροφο.

Η κυκλοφορία έξω από το ξενοδοχείο απαγορεύτηκε για αρκετή ώρα ενώ στο σημείο βρέθηκαν 8 πυροσβεστικά οχήματα για να δώσουν τη μάχη τους, καθώς υπήρξαν φόβοι για εξάπλωση της πυρκαγιάς λόγω του υγραερίου που υπάρχει εκεί.

Τον συντονισμό της επιχείρησης είχε ο ίδιος ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Δημήτριος Στάμος.Οι πυροσβέστες αρχικά δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν το υπόγειο λόγω των καπνών και της επικινδυνότητας και ζήτησαν μάσκες οξυγόνου. Μόλις αυτές έφτασαν κατάφεραν να μπουν στην εστία της πυρκαγιάς και να την περιορίσουν.

Η μάχη που έδωσαν διήρκησε περισσότερο από 3 ώρες ενώ μέχρι αργά το απόγευμα πυροσβεστικά οχήματα παρέμεναν στην είσοδο του ξενοδοχείου για παν ενδεχόμενο. 





ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ