Συνεχίζονται τα προβλήματα για την στέγαση του Κοινωνικού Ιατρείου

Συνεχίζονται οι προσπάθειες από τη δημοτική αρχή προκειμένου να βρεθεί χώρος για την στέγαση του Κοινωνικού Ιατρείου. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απαντώντας σε ερώτημα που του τέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης δημόσιος χώρος Πρέβεζα Λούρος Ζάλογγο κ. Ρέντζο, εξήγησε ότι ο δήμος ...
δεν έχει διαθέσιμους χώρους αλλά ως λύση πρότεινε στους εθελοντές γιατρούς να εξετάσουν την περίπτωση το κοινωνικό ιατρείο να στεγαστεί σε ένα γραφείο στο ισόγειο του δημαρχείου, ενώ στον ίδιο χώρο υπάρχουν και δύο αίθουσες που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του κοινωνικού φαρμακείου. 

Το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι συζητήσεις προκειμένου να βρεθεί η ιδανική λύση που θα στεγάσει τις ανάγκες τις συγκεκριμένης προσπάθειας που δίνει «ανάσα» σε οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη. Να θυμίσουμε ότι ο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας ξεκίνησε τη λειτουργία του με πρωτοβουλία της δημοτική παράταξης «Δημόσιος Χώρος- Πρέβεζα Λούρος Ζάλογγο» και σε χώρο που παραχώρησε η παράταξη.

 Ο χώρος όπου μέχρι τώρα στεγάζεται το κοινωνικό ιατρείο, ενώ σε πρώτο στάδιο έπαιξε το ρόλο του, σήμερα με το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για υπηρεσίες υγείας, την ανταπόκριση συμπολιτών μας στην έκκληση για συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού και την άμεση λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου υπό την αιγίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πρέβεζας, κρίνεται πλέον ακατάλληλος. Οι εθελοντές γιατροί στις αρχές Σεπτεμβρίου ζήτησαν από το Δήμαρχο Πρέβεζας να γίνουν οι ενέργειες για την εξεύρεση ενός κατάλληλου χώρου, ο οποίος θα στεγάσει και τις δύο δραστηριότητες.