Φωτία στη βιομηχανική περιοχή Πρέβεζας ... έκαψε 90 στρέμματα

Μεγάλη φωτιά, ξέσπασε λίγο πριν τις 4 χθες το μεσημέρι στη Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας, η οποία απείλησε άμεσα τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού...


 Οι φλόγες μάλιστα «άγγιξαν» τα κτίρια της εγκατάστασης. Μέχρι οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά (έπειτα από περίπου 3,5 ώρες), αυτή είχε κάψει περίπου 90 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασώδους έκτασης, έναν παλιό ελαιώνα, ενώ προξένησε ζημιές και σε κτηνοτροφική μονάδα.

 Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, από σημείο πλησίον του καταυλισμού των αθίγγανων και γρήγορα πήρε κατεύθυνση προς την πόλη της Πρέβεζας. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας, ενώ έφτασαν ενισχύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και οχήματα από Θεσπρωτικό, Φιλιππιάδα και Πάργα. Συνολικά 10 οχήματα μετείχαν στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς.

 Το έργο της κατάσβεσης έκαναν δυσκολότερο οι δυνατοί άνεμοι που φυσούν στην περιοχή μας, ενώ δύο καναντέρ που απογειώθηκαν από το Άκτιο πραγματοποίησαν συνολικά 30 ρίψεις νερού προκειμένου να περιοριστεί η πυρκαγιά.


atpreveza