Αγωγός λυμάτων 70 μ. για την προστασία των μαθητών νηπιαγωγίου και δημοτικού στο Κανάλι

Αγωγός 70 μέτρων για την προστασία από τα λύματα…Για την υγεία των παιδιών του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Καναλίου…
Παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με τη δημόσια

Προς αυτή την κατεύθυνση αξίζει να αναφερθούμε στην παρέμβαση με το έργο από τη δημοτική αρχή Πρέβεζας στο ύψος του δρόμου που συστεγάζονται το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Καναλίου. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιδήμαρχο Πρέβεζας κ. Ευάγγελο Ροπόκη μας πληροφόρησε ότι πρόκειται για την τοποθέτηση αποχετευτικού αγωγού 70 μέτρων που έγινε πρόσφατα. «Έγινε για την υγεία των μαθητών, διότι εφόσον η περιοχή δεν διαθέτει βιολογικό καθαρισμό -θέλω να είμαι ειλικρινής -τα λύματα εξέχουν από τους βόθρους, έφευγαν κατηφορικά προς το σχολείο, οπότε η τρόφιμο, ή να ακουμπήσει κάπου ένα παιδάκι, αμέσως δημιουργείται κίνδυνος για την υγεία του.

 Για θέματα υγείας , κάναμε αυτή την προσπάθεια με σωλήνες F- 600 σε 70 μέτρα απόσταση. Σε ότι αφορά το κόστος των σωλήνων η αγορά μόνο είναι 4500 ευρώ, συν τα υπόλοιπα θα έφτανε σε μεγάλο κόστος. Με δική μας αυτεπιστασία κάναμε το έργο, στο οποίο εκτός από το χαλίκι που έχει πέσει, θα γίνει ρίψη και πίσσας. Μέσα σε ένα μήνα θα έχει επιστρωθεί. Καταλαβαίνετε ότι κάνουμε προσπάθειες με χαμηλό κόστος, αλλά με μεγάλη σκέψη.» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ. Ευάγγελος Ροπόκης.

 Τέτοιες προσπάθειες με περίσσια ευαισθησία, πόσο μάλλον όταν έχουν να κάνουν με λιλιπούτειους μαθητές, είναι ασφαλώς αξιοπρόσεκτες και άξιες αναφοράς. υγεία μαθητών, είναι ασφαλώς πάντα καλοδεχούμενες.




τομη στην ενημέρωση