Από αύριο και στην Πρέβεζα φάρμακα επί πιστώσει ... τέλος !

Από αύριο Σάββατο οι ασφαλισμένοι και στην Πρέβεζα θα πληρώνουν τα φάρμακά τους, καθώς οι φαρμακοποιοί προχωρούν...
σε αναστολή επ’ αόριστο της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων.

 Η απεργία των Φαρμακοποιών και η αναστολή της συνεργασίας των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ που θα τεθεί σε ισχύ δύο ημέρες μετά, δηλαδή από την ερχόμενη Δευτέρα, δημιουργούν μεγάλη ανησυχία στους πολίτες.

 Να σημειώσουμε ότι η γενική συνέλευση του φαρμακευτικού συλλόγου Πρέβεζας-Λευκάδας, αποφάσισε να συνταχθεί απόλυτα με την απόφαση της γενικής συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και στηρίζει κάθε απόφαση του Δ.Σ του Συλλόγου και ήταν αναμενόμενη αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Γρηγόρη Κατσίλη τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα φαρμακεία έχουν πρόβλημα επιβίωσης με μεγάλες επιπτώσεις στην υγεία των ασφαλισμένων.

 Ο ΕΟΠΥΥ αυτή τη στιγμή τους χρωστά ποσά για φάρμακα που αντιστοιχούν σε αρκετούς μήνες. Σε σχετική ανακοίνωσή τους μάλιστα οι φαρμακοποιοί της Πρέβεζας και της Λευκάδας ζητούν συγγνώμη για την ταλαιπωρία των ασθενών. Στο μεταξύ, από την Δευτέρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ δεν θα πληρώνουν μόνο τα φάρμακα από την τσέπη τους, αλλά και τις ιατρικές εξετάσεις, καθώς οι συμβεβλημένοι γιατροί αναστέλλουν τη συνεργασία τους με τον Οργανισμό.

 Την ίδια στιγμή ο «γολγοθάς» των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ με πίστωση ή χωρίς δεν έχει τέλος. Οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού κάνουν αγώνα ακόμη και για να κλείσουν ραντεβού με έναν συμβεβλημένο γιατρό. Δυστυχώς, οι γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι στην πόλη της Πρέβεζας υπάρχει μόνον ένας οφθαλμίατρος που είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ. Ταλαιπωρία υφίστανται και όσοι θέλουν να επισκεφτούν πνευμονολόγο , αφού είναι επίσης ένας, ενώ ελάχιστοι είναι και οι γυναικολόγοι και οι ρευματολόγοι.

 Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να δώσουν χρηματική αμοιβή , ύψους 10 ευρώ, στους συμβεβλημένους παθολόγους με τον ΕΟΠΥΥ αφού συμπληρώσει το μηνιαίο αριθμό επισκέψεων που προβλέπει το υπουργείο Υγείας





dimosprevezas