Υλικά: >
1 πακέτο τύπου ΠΤΙ ΜΠΕΡ >
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
4 αυγά
1 και 2/3 κούπα νερό
1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
1/3 της κούπας κόρν φλάουρ >
Ξύσμα από 3 μέτρια λεμόνια και χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
Για τη γαρνιτούρα: Μπορείτε να βάλετε αμύγδαλο φιλέ,τριμμένο φουντούκι,σαντυγί,ζάχαρη άχνη ή ό,τι άλλο θέλετε.
Εκτέλεση:
1.Τρίβετε στο multi το μπισκότο μέχρι να γίνει σκόνη.
2.Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία
3.Ανακατεύετε το λιωμένο βούτυρο με το μπισκότο σε όλη την επιφάνεια του σκεύους που θα φτιάξετε τη λεμονόπιτα.
4.Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό τη ζάχαρη τα αυγά και το κόρν φλάουρ.
5.Ανάβετε το μάτι στη δυνατή φωτιά και ανακατεύετε την κρέμα συνεχώς μέχρι να πήξει.(περίπου 10 λεπτά).
6.Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια.
7.Απλώνετε την κρέμα πάνω στη βάση του μπισκότου.
8.Όταν κρυώσει λίγο γαρνίρετε με ότι θέλετε.
9.Τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας