Ωρωπος: Τι κι αν μπάζει νερά...ο δήμος το παρέλαβε!

Την οριστική παραλαβή του έργου επισκευής της αίθουσας πολιτιστικών εκδηλώσεων Ωρωπού αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας (ψήφισαν κατά όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εκτός από τον επικεφαλής της ΑΣΥΠ κ. Παππά) παραβλέποντας το γεγονός πως σύμφωνα με μαρτυρίες δημοτικών συμβούλων αλλά και σύμφωνα με ρεπορτάζ του atpreveza.gr το πολιτιστικό κέντρο του Ωρωπού «μπάζει» νερά και εγκυμονεί κινδύνους για όσους το χρησιμοποιούν...


Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του δημοτικού συμβούλου της ΑΣΥΠ κ. Τσούτση ο οποίος επισήμανε πως σε προσωπική αυτοψία που έκανε μετά από αίτημα αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων του Δ.Δ. Ωρωπού διαπίστωσε ο ίδιος τα προβλήματα και μάλιστα όπως είπε έπεσε και στη συγκυρία σε χορό που είχαν τα μικρά παιδιά να πέσουν κομμάτια από το ταβάνι και να εκκενωθεί η αίθουσα.

Ίδια ήταν η εικόνα που κατέθεσε και ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας κ. Κωστούλας ο οποίος παραβρέθηκε σε εκδήλωση που έγινε στο πολιτιστικό κέντρο πριν δύο εβδομάδες και διαπίστωσε και ο ίδιος ότι ήταν πεσμένη η οροφή σε ένα σημείο μαζί με μπάζα.

Την αντίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην παραλαβή του έργου επανέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τσοβίλης, ο οποίος σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο έργο αμαρτωλό, υπογραμμίζοντας πως το έργο έτσι όπως έγινε δεν ικανοποίησε κανένα από τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής.

«Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση θα καταψηφίσουμε την παραλαβή του έργου, δεν αμφισβητούμε τα ποσά και τα έργα που έγιναν, αλλά αίτημα των κατοίκων ήταν αυτή η πολιτιστική αίθουσα, που είναι αίθουσα θεάτρου και κινηματογράφου, να στεγαστεί για να μην μπαίνουν τα νερά και πέφτει η οροφή και πλακώσει τους ανθρώπους. Για λόγους λειτουργικούς και ασφάλειας. Το δεύτερο αίτημα ήταν να υπάρχουν καθίσματα για να παρακολουθούν τις ανάλογες δραστηριότητες οι πολίτες. Και τα δύο αυτά ζητήματα δεν λύθηκαν! Εγώ υπέβαλα τις ερωτήσεις την περασμένη φορά και πήρα τις απαντήσεις ότι δεν υπήρχαν στη μελέτη, παρόλα αυτά εγώ μένω στην ουσία και όχι στον τύπο και η ουσία είναι ότι το αίτημα των κατοίκων δεν ικανοποιήθηκε. Εγώ δεν αμφισβητώ ούτε τα ποσά, ούτε τις εργασίες που έγιναν αλλά είναι σαν να φτιάχνεις ένα σπίτι που ξέρεις ότι την επόμενη ημέρα το πρωί εφόσον βρέξει θα έχεις τα ανάλογα αποτελέσματα και θα υπάρχει ένας κίνδυνος των παιδιών και των πολιτών γενικότερα διότι εκεί φιλοξενούνται πολλές εκδηλώσεις» είπε ο κ. Τσοβίλης, ενώ επιφυλάξεις για το αν πρέπει να ψηφιστεί η παραλαβή του έργου διατύπωσε ο επικεφαλής της Δύναμης Ενότητας και Δημιουργίας κ. Κλάπας εκφράζοντας την απορία γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά σε αυτό που είχε ζητηθεί και σε αυτό που κατασκευάστηκε τελικά.

Ο κ. Γκλιάτης εκ μέρους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πρέβεζας προσπάθησε να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα και τις απορίες που διατυπώθηκαν, σημειώνοντας πως όταν προγραμματίστηκε το έργο σύμφωνα με τα λεφτά που υπήρχαν δεν υπήρχε η δυνατότητα να ανακατασκευαστεί η στέγη, αφού επρόκειτο για ένα έργο που είχε κατασκευαστεί στη δεκαετία του '60 με συγκεκριμένες προδιαγραφές για τη στατική επάρκεια του κτιρίου.

«Τα χρήματα που διαθέσαμε ήταν 119.996 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ, η στέγη τότε εκτιμήθηκε από την υπηρεσία ότι δεν ήταν δυνατόν να ανακατασκευαστεί διότι μόνο η στέγη άγγιζε τότε αυτά τα χρήματα. Το Πολιτιστικό Κέντρο είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του 60 και με το έργο αυτό κατασκευάσαμε τα υποστυλώματα, ενισχύσαμε το μπετό εκεί, στην ουσία δηλαδή ενισχύσαμε τη στατική επάρκεια του κτιρίου. Η στέγη εκ των πραγμάτων δεν είχε μπει στη δημοπράτηση, αλλά είχαμε συζητήσει και τότε με τη δημοτική αρχή πως είναι ένα πρόβλημα το οποίο θα αντιμετωπιστεί μελλοντικά και πιστεύω ότι θα αντιμετωπιστεί. Όσον αφορά τα καθίσματα ήταν πράγματι στη μελέτη 80 καθίσματα, αλλά ο πολιτιστικός σύλλογος ζήτησε να μη μπουν και τα χρήματα αυτά πήγαν στον αύλειο χώρο και στο απέναντι κτίριο στο ίδιο συγκρότημα» τόνισε ο κ. Γκλιάτης με τον δήμαρχο Πρέβεζας να παραδέχεται πως όντως υπάρχει πρόβλημα με τη στέγη και πρότεινε να γίνει μια μελέτη για την τοποθέτηση στέγης με πάνελ και έρθει σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Παρόλα αυτά την οριστική παραλαβή του έργου ψήφισε μόνο η παράταξη του κ. Μπαΐλη και ο κ. Παππάς...


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δημήτρης Πάτσης, Παναγιώτης Τσόγκας

πηγη: atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας