Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας παραχωρείται το κάστρο του Αγίου Ανδρέα

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας παραχωρείται το κάστρο του Αγίου Ανδρέα, μετά την απόφαση έγκρισης από τη Διοικητική Επιτροπή, πολιτικής και στρατιωτικής σύνθεσης. Αυτό που μένει τώρα είναι...
η υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, κ. Στράτο Ιωάννου, ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία και ένας πολύτιμος χώρος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων να περάσει στην κοινωνία της Πρέβεζας.

Με την παραπάνω απόφαση παραχωρείται το στρατόπεδο Δούκα, έκτασης 36 στρεμμάτων, 5,500 τμ κτιρίων στην Π.Ε. Πρέβεζας, για τα επόμενα 50 χρόνια με τη δυνατότητα διαμόρφωσης του χώρου, αλλά και ενοικίασης. Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι ενέργειες ανάπλασης του χώρου, με βασικό στόχο τη δημιουργία Διοικητηρίου, χώρων πολιτισμού και πρασίνου. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από διαφορετικές πηγές (ΕΣΠΑ , Ενεργειακή Αναβάθμιση, Πρόγραμμα Απομάκρυνσης Αμιάντου, Ε.Ε.Τ.Α.Α). Ικανοποιημένος από την θετική εξέλιξη των προσπαθειών, δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, τονίζοντας ότι «ένα όνειρο των πολιτών της Πρέβεζας- πάνω από τριάντα χρόνια - γίνεται σήμερα πραγματικότητα», ενώ προανήγγειλε δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο αξιοποίησης στην οποία θα ληφθούν υπόψη οι απόψεις όλων των εμπλεκόμενων με το θέμα φορέων.

Το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα αναφέρει ο κ. Ιωάννου, θα καλύψει αφενός τις ανάγκες στέγασης της Περιφερειακής Ενότητας και αφετέρου θα αποδοθεί στην τοπική κοινωνία με τη δημιουργία χώρων πολιτισμού. Μειώνοντας παράλληλα τα κόστη της περιφέρειας από ενοίκια στο ένα έκτο. Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαριστεί όλους τους συνεργάτες του που εργάστηκαν για το έργο αυτό και κυρίως τον Βουλευτή Πρέβεζας, Δημήτρη Τσουμάνη για την καταλυτική του βοήθεια από την αρχή των συνομιλιών, επισημαίνοντας ότι χωρίς τη δική του συμβολή δε θα είχαμε σήμερα αποτέλεσμα. «Η επιτυχής έκβαση αυτού του έργου μας γεμίζει δύναμη να συνεχίσουμε και σε άλλους αντίστοιχους χώρους εγκαταλελειμμένους στην περιοχή μας και με πράξεις να αλλάξουμε μορφή στο νομό και την Ήπειρο» υπογράμμισε ο κ. Ιωάννου, ενώ δεσμεύτηκε για την προσωπική επίβλεψη των εργασιών στο κάστρο του Αγίου Ανδρέα έως το τέλος.








Δημοτικη Ραδιοφωνια Πρεβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας