«Του Κουτρούλη ο Γάμος»... την Παρασκευή 25 Ιουλίου και ώρα 09:30 στο αμφιθέατρο του Λούρου

Η Θερινή Θεατρική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ» παρουσιάζει τη δικιά της εκδοχή του πασίγνωστου νεοελληνικού θεατρικού έργου «Του Κουτρούλη ο Γάμος»...


Ο ράφτης Μανώλης Κουτρούλης ερωτεύεται την Ανθούσα, κόρη μεσοαστικής οικογένειας, που, με τη σειρά της, είναι ερωτευμένη με το νεαρό Λεωνίδα. Για να αποφύγει τον επίδοξο γαμπρό, χωρίς να εναντιωθεί στη θέληση του πατέρα της, η Ανθούσα βάζει, ως όρο για το γάμο, να γίνει ο αγράμματος Κουτρούλης υπουργός. Ο Κουτρούλης, με τη  βοήθεια του πολυμήχανου υπηρέτη του αρχίζει την προεκλογική του εκστρατεία, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που του προτείνονται και φαίνεται να κατορθώνει αυτό που αρχικά έμοιαζε ακατόρθωτο!...

Ο Αλέξανδρος Ρίζος Ραγκαβής γράφει τον Κουτρούλη το 1845, αλλά ο θεατής του 21ου αιώνα δε θα δυσκολευτεί να πειστεί ότι το έργο γράφτηκε σήμερα. Η κοινωνικο-πολιτική αυτή σάτιρα εκθέτει όλα τα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητας, που συνοδεύουν τη νοοτροπία και το κράτος μας από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Αναξιοκρατία, ξενομανία, μιμητισμός, διαπλοκή, διαφθορά και εξαγορά συνειδήσεων, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θίγονται στην κωμωδία του Ραγκαβή, η διαχρονικότητα της οποίας προσδίδει, πια, και έναν τραγικό τόνο σε μια πραγματικότητα που δεν έχει “εν πολλοίς” αλλάξει μέχρι σήμερα.

Η διασκευή, η σκηνοθεσία, καθώς και η πρωτότυπη μουσική είναι του Δημήτρη Παππά._

Η παράσταση στα πλαίσια της καλοκαιρινής περιοδείας του Συλλόγου θα λάβει χώρα και στο αμφιθέατρο του Λούρου, την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014 και ώρα 09:30 με γενική είσοδο 5€.


ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ του Καλλιτεχνικού Σωματείου «οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ»

Το Καλλιτεχνικό Σωματείο «οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ» είναι ένας αυτοδημιούργητος και αυτοσυντηρούμενος Πολιτιστικός Οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Στους κόλπους του δραστηριοποιούνται περί τα 40 άτομα στη Θεατρική του Σκηνή και περί τα 30 άτομα στη Μουσική του Σκηνή, φιλοδοξώντας στη δημιουργία μιας πολιτιστικής κυψέλης ελεύθερης καλλιτεχνικής δημιουργίας υψηλού επιπέδου.

Έχουν παρουσιαστεί πάνω από 30 θεατρικές παραστάσεις, με κορυφαίες στιγμές:

    Χρίστο Μπόιτσεφ «Ο συνταγματάρχης πουλί»

(8 πανελλήνια βραβεία)

    Ευριπίδη «Τρωάδες»

Η Αγγελικώ Κουτσοθανάση, ως Εκάβη, στις ΤΡΩΑΔΕΣ του Ευριπίδη (4.7.2012)

    Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το παραμύθι χωρίς όνομα»

    Γούντυ Άλλεν «Όλα όσα πρέπει για τις γυναίκες»

(3 πανελλήνια βραβεία)

    Παπαθανασίου – Ρέππα «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» (4 πανελλήνια βραβεία)

    Ματέι Βισνιέκ «Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα»

    Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!»

    Λουίτζι Πιραντέλλο «Ο άνθρωπος, το κτήνος & η αρετή»

(2 πανελλήνια βραβεία)

    Φρανκ Μπάουμ «Ο μάγος του Οζ»

    Λιούις Κάρολ «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»

κ.α.

Έχουν παρουσιαστεί, επίσης, πάνω από 15 μουσικές εκδηλώσεις, με κορυφαίες στιγμές τα αφιερώματα στους: Οδυσσέα Ελύτη, Ιάκωβο Καμπανέλλη, Χαρούλα Αλεξίου, Μάνο Λοΐζο, Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη κ.α.


Ο Δημήτρης Παππάς με μέρος της συντροφιάς

«Τραγουδάμε για ν’ αγαπιόμαστε»

Επιπλέον, λειτουργούν και Ομάδες Θεατρικού Παιχνιδιού που φιλοδοξούν να συμβάλλουν στην αγωγή της ψυχής των παιδιών και των εφήβων, του φωτεινού μας μέλλοντος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας