ΔΕΗ Ανανεώσιμες: ανακατασκευάζει 6 παλιά αιολικά σε νησιά και το υδροηλεκτρικό του Λούρου

Από το Μαρμάρι Ευβοίας ξεκινάει την ανακατασκευή έξι παλαιών και παροπλισμένων αιολικών  της πάρκων ηΔΕΗ Ανανεώσιμες. Εκτός από την Εύβοια οι εργασίες θα εκτελεστούν σε αιολικά πάρκα στηΛέσβο, στη Χίο την Μύκονο και στον μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό του Λούρου...

Συνολικά θα δημιουργηθούν νέα αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 13,5 Μεγαβάτ και προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά στο αιολικό πάρκο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στο Ρέθυμνο, συνολικής δυναμικότητας 9,9 Μεγαβάτ και προϋπολογισμού 15,8 εκατ. Ευρώ, ηλεκτρίστηκαν οι οκτώ από τις έντεκα ανεμογεννήτριες.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες εγκατάστασης των υπολοίπων τριών ανεμογεννητριών έχουν σταματήσει εξαιτίας προσφυγής κατοίκων στο ΣτΕ παρότι έχουν το πάρκο έχει αδειοδοτηθεί κανονικά για τους περιβαλλοντικούς όρους.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας, ίσως για πρώτη φορά, εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία επιτράπηκε η συνέχιση των εργασιών στο υπόλοιπο πάρκο και η διακοπή, μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά, για τις συγκεκριμένες τρείς ανεμογεννήτριες.
Σημειώνεται ότι στην τελική ευθεία μπαίνει η ανακατασκευή από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες του μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού του Λούρου, δυναμικότητας 8,84 Μεγαβάτ και προϋπολογισμού 6,4 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρει η σχετική προκήρυξη, πρόκειται για τη «Μελέτη εφαρμογής, ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων σταθμού παραγωγής των έργων υδροληψίας και προσαγωγής και προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία του Η/Μ εξοπλισμού του μικρού υδροηλεκτρικό σταθμού ΛΟΥΡΟΣ, ονομαστικής ισχύος 8,84 MWστον Ποταμό Λούρο στα όρια του Δήμου Ζηρού Πρέβεζας και Δήμου Άρτας».
πηγή energy news.gr