Εκδηλώσεις στην Άρτα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την 5η Ιουνίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της Άρτας παρουσιάζουν τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων που εκπονούν στους θεματικούς άξονες της Περιβαλλοντικής Αγωγής, της Αγωγής Υγείας και των Πολιτιστικών Θεμάτων. Φέτος...
η παρουσίαση αυτή θα πραγματοποιηθεί στην παιδική χαρά στην πλατεία Σκουφά (Παρηγορήτρια) και ώρα 9:00 έως 14:00.

 Η δράση θα περιλαμβάνει παρουσίαση των προγραμμάτων των σχολικών μονάδων και επίσκεψη μαθητών στο χώρο, όπου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την έκθεση των προγραμμάτων, αλλά και να συμμετάσχουν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια και να ζωγραφίσουν για το περιβάλλον.

 Επίσης, στις 11.30 θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κιλκίς εκδήλωση του Δήμου Αρταίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει και η βράβευση των νικητών, αλλά και συμμετεχόντων που συμμετείχαν στον 1ο Διαγωνισμό Κήπων και Μπαλκονιών που διοργάνωσε το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Αρταίων. Η κατάθεση των συμμετοχών ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 31 Μαΐου.

Έγιναν συνολικά 26 αιτήσεις, τόσο από την πόλη της Άρτας, όσο και από τις Δημοτικές Κοινότητες. Η αξιολόγηση έγινε από επιτροπή στην οποία συμμετείχαν η Ελένη Τζίμα, γεωπόνος του τμήματος Πρασίνου του Δήμου Αρταίων, η Αγγελική Λιάγκα, τεχ. Γεωπόνος του τμήματος Πρασίνου του Δήμου Αρταίων και ο Αλέξανδρος Κανταρτζής, καθηγητής ανθοκομίας αρχιτεκτονικής τοπίου του ΤΕΙ Ηπείρου. 

 Τα βασικά κριτήρια της αξιολόγησης ήταν η αρχιτεκτονική σύνθεση, η ποικιλία των φυτών, η ευρωστία και ο τρόπος ποτίσματος. Τα βραβεία καθώς και συμβολικά δώρα, θα παραδώσει στους συμμετέχοντες ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης.




πηγη...   http://tilevoasartas.blogspot.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας