Ακύρωσαν τα δρομολόγιά τους προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τα 30 κρουαζιερόπλοια που θα δέναν φέτος το καλοκαίρι

Άλλη μια τραγική για τον τόπο ευθύνη του απερχόμενου ΔΣ της ΟΛΗΓ Α.Ε. , με επίσης τραγικές συνέπειες, για τις οποίες, επιτέλους, κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν...

  Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Ηγουμενίτσα 892.gr , επίσημα πια οι τοπικές αρχές ειδοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι, από τον εκπρόσωπο της εταιρείας MSC Cruises, κ. Βλαχόπουλο, πως ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων (30 συνολικά), στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Μοναδικός λόγος αυτής της ακύρωσης είναι η ασυνέπεια του ΔΣ της ΟΛΗΓ Α.Ε. ως προς την υπόσχεση ότι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2013, θα είχαν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες εργασίες (Χώρος υποδοχής, προβλήτα πλαγιοπρυμνοδέτισης, εκβάθυνση και διαπλάτυνση του διαύλου) 

Αντιλαμβάνεται κανείς πως η ζημιά που θα υποστεί τόσο το λιμάνι, όσο και η ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου, θα είναι ανυπολόγιστη. Ασφαλώς οι υπεύθυνοι αυτής της τραγικής κατάληξης, έχοντας υπόψη το γεγονός ότι στην Ελλάδα οι ασκούντες την παραμικρή εξουσία, είναι υπεράνω νόμων και βρίσκονται στο απυρόβλητο, αγρόν αγοράζουν.

Ας μην είναι όμως τόσο βέβαιοι. Γιατί αν βρεθεί ένας λειτουργός της Εισαγγελικής Αρχής και τους καλέσει για μια ... κουβεντούλα, δεν θα κλείσουν μάτι για πολλά χρόνια. 

Οι τοπικές αρχές και οι τοπικοί φορείς, έχουν χρέος να αναδείξουν το παραπάνω γεγονός και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες αναζήτησης των ευθυνών αφ' ενός και αφ' ετέρου της διεκδικήσεις των ζημιών που υπέστη ο τόπος.