Ξεκίνησε η εκστρατεία καθαρισμού των πινακίδων οδικής σήμανσης από το Δήμο Άρτας

Ο Δήμος Αρταίων συνεχίζει τις αισθητικές και τεχνικές παρεμβάσεις που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών...
τόσο στην πόλη όσο και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες, μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

 Στόχος είναι η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του προσωπικό της Κοινωφελούς Εργασίας για την ενίσχυση τομέων οι οποίοι υστερούσαν σε προσωπικό είτε λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων, είτε λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Στο πλαίσιο αυτό και με σύνθημα «Καθαρίζουμε τις πινακίδες-Οδηγούμε με ασφάλεια» συνεργείο της κοινωφελούς εργασίας του Δήμου Αρταίων ξεκίνησε εκστρατεία καθαρισμού των πινακίδων οδικής σήμανσης. Η δράση καθαρισμού άρχισε από την περιφερειακή οδό και θα συνεχιστεί και σε άλλα σημεία με στόχο την οδική ασφάλεια αλλά και τη βελτίωση της αισθητικής της πόλης. Πολλά από τα σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι καλυμμένα με αυτοκόλλητα ή είναι κατεστραμμένα (μουτζουρωμένα), γεγονός που δημιουργεί συχνά πρόβλημα στην ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

 Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης ζήτησε την ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα οδικής ασφάλειας και αισθητικής τονίζοντας ότι «οι καθαρές και ευανάγνωστες πινακίδες ενισχύουν την οδική ασφάλεια αλλά είναι και δείγμα πολιτισμού μιας κοινωνίας». Για δε το προσωπικό της Κοινωφελούς Εργασίας ο κ. Παπαλέξης ανέφερε: «Ένα πολύ μεγάλο μέρος των ατόμων που προσελήφθηκαν στο Δήμο μέσω του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας ασχολείται με την καθαριότητα και την καθημερινότητα του Δήμου μας.

 Το προσωπικό της Κοινωφελούς είναι πάρα πολύ χρήσιμο διότι ενισχύει δράσεις και τομείς στους οποίους δεν μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε με το ήδη υπάρχον προσωπικό. Στόχος μας είναι με την ολοκλήρωση του πενταμήνου να έχει μείνει ένα έργο στο Δήμο το οποίο θα είναι χρήσιμο για την πόλη και για τους πολίτες».