Εξιχνιάσθηκαν έξι (6) περιπτώσεις ληστειών εκ των οποίων μία στην Βρυσούλα Πρέβεζας και πέντε στην Αττική

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε οικίες
Συνελήφθη ένας 44χρονος υπήκοος Αλβανίας μέλος της σπείρας
Ταυτοποιήθηκαν δύο (2) ακόμη μέλη, ένας εκ των οποίων είναι έγκλειστος των φυλακών...


Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε οικίες.

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 15-4-2016 στην περιοχή του Μεταξουργείου, ένας 44χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, μέλος της σπείρας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν δύο (2) ακόμα ομοεθνείς του, εκ των οποίων ένας 34χρονος ο οποίος αναζητείται και ένας 33χρονος έγκλειστος των φυλακών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από το 2013 είχα συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ληστείες εντός οικιών, σε βάρος ηλικιωμένων κυρίως ατόμων. Για τον σκοπό αυτό, είχαν εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα μέσα (όπλα, λοστούς, κουκούλες full face κλπ), ενώ για την διαφυγή τους σε πολλές περιπτώσεις, αφαιρούσαν τα οχήματα των παθόντων.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους, ήταν ότι χρησιμοποιούσαν υπέρμετρη βία και κάθε πρόσφορο μέσο, για να αποσπάσουν από τα θύματα τους πληροφορίες σχετικά με τον χώρο απόκρυψης χρημάτων και τιμαλφών. Σε αρκετές περιπτώσεις εγκατέλειπαν τα θύματα τους βαριά χτυπημένα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, ακόμα και τη ζωή τους. Επιπλέον, για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους, χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακούς» αριθμούς κινητής τηλεφωνίας τους οποίους άλλαζαν με μεγάλη συχνότητα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί έξι (6) περιπτώσεις ληστειών εκ των οποίων :

τρεις (3) στην περιοχή των Αφιδνών
μία (1) στις Αχαρνές
μία (1) στη Βραυρώνα Αττικής
μία (1) στη Βρυσούλα Πρέβεζας
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις.




mypreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας