Τo Ολυμπιακό Φως υποδέχθηκε η Πρέβεζα (Φωτο)

Τo Ολυμπιακό Φως υποδέχθηκε με σοβαρότητα και περηφάνια η Πρέβεζα το απόγευμα της Παρασκευής σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από το Δήμο Πρέβεζας στην Πλ. Ανδρούτσου παρουσία των τοπικών αρχών, εκπροσώπων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, των Ολυμπιακών Αγώνων του "Ριο 2016"και πλήθος κόσμου...
Η Ολυμπιακή Φλόγα που διανυκτέρευσε στην Πρέβεζα έφτασε στην πόλη μας μέσω της υποθαλάσσιας σήραγγας και με αυτοκινητοπομπή διασχίζοντας κομμάτι της Εθν. Οδ. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας κατευθύνθηκε προς το Αρχαίο Στάδιο της Νικόπολης όπου ήταν και η πρώτη στάση στην Πρέβεζα . Στην συνοδευτική πομπή συμμετείχαν μέλη της Ελληνικής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής περιπολικά της Αστυνομίας και μοτοσικλέτες της ΔΙ.ΑΣ.Στο Αρχαίο Στάδιο της Νικόπολης την ολυμπιακή φλόγα παρέλαβε ο πρώτος λαμπαδηδρόμος Μάριος Κατσής όπου άναψε το βωμό μπροστά από την είσοδο του αρχαίου σταδίου, ενώ αμέσως μετά η αυτοκινητοπομπή ακολουθώντας την ίδια διαδρομή από την παραλιακή έφθασε στην οδό Προύσης και στην συνέχεια στην οδό Ελ. Βενιζέλου όπου διαδοχικά πέρασε από τα χέρια των λαμπαδηδρόμων Χρήστου Χήτα, Μανώλη Μυλωνά, για να καταλήξει στην Αθηνά Παππαγιάνη που άναψε και το βωμό στην ΠΛ. Ανδρούτσου μέσα σε θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα.

Μετά το άναμμα του Βωμού ακολούθησε η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Ύμνων της Βραζιλίας και της Ελλάδας, αλλά και σύντομοι χαιρετισμοί από το Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη, τον Εκπρόσωπο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ιωάννη Καρρά και τον εκπρόσωπο των Ολυμπιακών Αγώνων του "Ριο 2016" Marco Ferreira Elias , τονίζοντας τον ισχυρό συμβολισμό της φλόγας αλλά και το μήνυμα των Ολυμπιακών Αγώνων, στέλνοντας μηνύματα αγάπης , ειρήνης και συμφιλίωσης των λαών , ενώ ανταλλάχθηκαν και αναμνηστικά δώρα. Στην συνέχεια ακολούθησε ένα μουσικό πρόγραμμα από το παιδικό Τμήμα της Χορωδίας Αρμονίας υπό τη Διεύθυνση της Ανέλια Στεφάνοβα. Στο πιάνο συνόδευσε η Δήμητρα Αποστολίδη. Δρώμενο σχετικό με το Ολυμπιακό Ιδεώδες παρουσίασε ο Γ.Σ Κλεοπάτρα υπό την καθοδήγηση της Βάσως Ζαντραβέλλη, ενώ το πολιτιστικό πρόγραμμα έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό Τμήμα Δήμου Πρέβεζας και τον χοροδιδάσκαλο Δημήτρη Ρούσσο.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης αναχώρησε η Ολυμπιακή Φλόγα από την Πρέβεζα νωρίς το πρωί του Σαββάτου, που διανυκτέρευσε χθες στην πόλη μας, αποτελώντας κορυφαίο γεγονός και μεγάλη τιμή, συνεχίζοντας το ταξίδι της σε Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα και διάφορες άλλες πόλεις της χώρας προκειμένου να φτάσει στις 27 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο και από εκεί στη Βραζιλία για τους «Ολυμπιακούς Αγώνες ΡΙΟ 2016». Νωρίς σήμερα το πρωί στην Πλ. Ανδρούτσου στην Πρέβεζα ο λαμπαδηδρόμος Άγγελος Σολδάτος φανερά συγκινημένος άναψε από το βωμό τη δάδα του , και διανύοντας μέρος της οδού Σπηλιάδου και της Π.Τσαλδάρη τη παρέδωσε στον Σπύρο Γκούρα, ο οποίος με τη σειρά του την παρέδωσε στον λαμπαδηδρόμο Κων/νο Τσούτση -που όρισε απευθείας η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή- και ο οποίος άναψε με τη δάδα του το βωμό για να συνεχίσει η Ολυμπιακή Φλόγα εποχούμενη το ταξίδι της από την συμβολή των οδών Αμβρακίας και Π.Τσαλδάρη με κατεύθυνση την Ηγουμενίτσα και από εκεί εν πλω στο νησί των Φαιάκων που έφτασε με πλοίο της γραμμής Ηγουμενίτσας- Κέρκυρας.



Πηγη: Δημοτικη Ραδιοφωνια Πρεβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας