Πρωταθλητής Α΄ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας 2015-2016 ο Α.Ο.Ν. Τηλυκράτης 2014

Ο Τηλυκράτης αναδείχθηκε πρωταθλητής για τη χρονιά ’15-’16 και το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της ΕΠΣ Π/Λ, καθώς επικράτησε του Πανλευκάδιου στον μεγάλο τελικό των μπαράζ, με 1-0, με γκολ που πέτυχε ο Μακρυγιάννης στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης....
Σε ένα ματς μοιρασμένο, όπου τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων βάραινε στα πόδια τους ο κόπος μιας ολόκληρης ποδοσφαιρικής χρονιάς, το άγχος του τελικού αλλά και η πίεση μιας τέτοιας αναμέτρησης, δεν παίχτηκε σπουδαίο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό της σκοπιμότητας και της εκπλήρωσης του στόχου.
Ο Τηλυκράτης που είχε το αβαντάζ του Χ έδειξε προσεκτικός και προσγειωμένος, δεν ρίσκαρε και πήγε το ματς στο τέλος χτυπώντας στην αντεπίθεση. Ο Πανλευκάδιος παρουσιάστηκε σφιγμένος, άργησε να μπει στο ματς, αλλά όταν αυτό έγινε -κατά διαστήματα στο πρώτο όπως και στην επανάληψη-, ο ρυθμός ανέβηκε συμπαρασύροντας την αγωνία της εξέδρας.
Οι λίγες φάσεις της αναμέτρησης μπροστά από τις δυο εστίες, αλλά και οι εννέα κίτρινες κάρτες που έδειξε ο διαιτητής της αναμέτρησης Αλεξανδρόπουλος, αντικατοπτρίζουν πλήρως την εικόνα του ντέρμπι. Η διαιτησία των Αλεξανδρόπουλου, Ποντίκη και Κωνσταντίνου γενικά στάθηκε καλά, με εξαίρεση ένα χέρι που δεν δόθηκε εις βάρος του Τηλυκράτη στο 60ό λεπτό, όταν ο Καταγής Σ. σταμάτησε αντικανονικά τη μπάλα σε αντεπίθεση του Πανλευκάδιου. Μια πιθανόν κόκκινη κάρτα, που αντίκρισε στη συνέχεια και στο 73′ ο αρχηγός των τυπικά γηπεδούχων Ανδρέας Κτενάς (δεύτερη κίτρινη).
Στις λίγες επιθετικές στιγμές των δυο ομάδων που σημειώθηκαν στην προσπάθειά τους να ανοίξουν το σκορ, ανήκουν ένα κοντινό σουτ του Ορφανού στις αρχές του ματς, όπως και ένα αδύναμο σουτ του Σιδέρη στο 48′. Ο Πανλευκάδιος είχε μια καλή στιγμή στο 55′ με κεφαλιά του Κολοβού, όπως και μια φαρμακερή αντεπίθεση με τον Κοκόλη ΧΖ να σουτάρει λίγο άουτ απέναντι στον Σκιαδά, στο 75′.
Στο 76ο λεπτό ήρθε και η δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον Κτενά, γεγονός που αναπτέρωσε τις ελπίδες του Πανλευκάδιου για τη νίκη, καθώς ήταν το μόνο που χρειαζόταν για να σκαρφαλώσει αυτός στο βάθρο. Με εσωτερικές αλλαγές ο προπονητής του Πανλευκάδιου Κατηφόρης Γ. προσπάθησε να ενδυναμώσει το κεντρικό σκέλος της ομάδας φρεσκάροντας παράλληλα την επίθεση. Από την άλλη ο προπονητής του Τηλυκράτη Α. Παντζιαράς που είδε τις τρεις αλλαγές του να σπαταλώνται σε αναγκαστικές λόγω τραυματισμών, είχε την άνεση των άσσων στον πάγκο, γεγονός που δεν του στοίχισε καθόλου, ειδικά όταν βρέθηκε με παίκτη λιγότερο. Ο Τηλυκράτης έσφιξε τα δόντια στο τελευταίο τέταρτο της ώρας, και απείλησε με σουτ του Καταγή Γ. στο 85′ για να πάρει το προβάδισμα στο 90′.
Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Θ. Περιστέρης ο οποίος και έμεινε στον πάγκο στην αρχή της αναμέτρησης, όχι μόνο μπήκε στο ματς, αλλά και με δική του προσπάθεια ο Τηλυκράτης πέτυχε το γκολ της νίκης. Ο Περιστέρης στην αναμέτρηση πέτυχε μισό γκολ, όταν στο 90′ βγήκε στην αντεπίθεση αποφεύγοντας έναν αντίπαλο και βγάζοντας στον κενό χώρο τον Μακρυγιάννη. Ο Μακρυγιάννης που τέτοιες φάσεις είναι βούτυρο στο ψωμί του, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε από κοντά τον Μπάμπη για να πανηγυρίσει με έξαλλο τρόπο το γκολ, αλλά και την στέψη του πρωταθλητή.
Διαιτητής: Αλεξανδρόπουλος Βοηθοί: Ποντίκης – Κωνσταντίνου
Παρατηρητής: Ζιώγας
Τηλυκράτης (Ανδρέας Παντζιαράς)
Σκιαδάς, Βρεττός(62′ Σκαμνέλος), Καταγής Σ, Καταγής Λ, Ιασωνίδης, Ορφανός(38′ Περιστέρης), Μακρυγιάννης, Κτενάς, Σιδέρης(67′ Γεωργάκης), Καταγής Γ, Δημουλιάς.
Πανλευκάδιος (Γιώργος Κατηφόρης)
Μπάμπης, Τσελάι, Κοκόλης ΧΣ(83′ Γουριώτης), Βλάχος(72′ Κόκκαλης), Τριάντος, Φλούδας, Κοκόλης ΧΖ, Μπαλή, Κολοβός, Χασακής(71′ Τουλκερίδης), Κούσης.


Πηγη: lefkadapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας