Εργατικό ατύχημα με ακρωτηριασμό 22χρονου σε ιδιωτική επιχείρηση στο Άκτιο

Εργατικό ατύχημα συνέβη τις πρωινές ώρες 21/04/15 σε ιδιωτική επιχείρηση στην περιοχή του Ακτίου, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του κάτω αριστερού άκρου ενός 22χρονου Πρεβεζάνου...


Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο σύμφωνα με το prevezabest.blogspot.gr μετέφερε αρχικά τον 22χρονο έχοντας τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο της Πρέβεζας και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων για την χειρουργική επέμβαση συγκόλλησης.

Το Δελτίο Τύπου του Λιμενικού...

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας για τραυματισμό ατόμου στην εγκατάσταση της μαρίνας «ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ» στην περιοχή Ακτίου Αιτωλοακαρνανίας. Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή όπου διαπίστωσαν ότι 22χρονος εργαζόμενος στην ανωτέρω επιχείρηση τραυματίστηκε κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης του Ι/Φ σκάφους αναψυχής «SEA FURY» σημαίας Ολλανδίας, όταν ο κάβος τυλίχτηκε γύρω από το αριστερό του πόδι. Ο 22χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό νομαρχιακό νοσοκομείο Πρέβεζας για τις πρώτες βοήθειες, όπου διαπιστώθηκε ακρωτηριασμός αριστερού κάτω άκρου και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.


ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22/04/15...

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων...

Χθες 21/04/2015 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε από τη ομάδα Μικροχειρουργικής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Αλέξανδρο Μπερή και τους κ.κ. Μάριο Βεκρή Αναπλ. Καθηγητή, Γιάννη Κώστα-Αγνάντη Επιμελητή Α΄, επιτυχημένη συγκόλληση σε πλήρη ακρωτηριασμό κάτω τριτημορίου κνήμης σε νεαρό ασθενή 22 ετών, μετά από ναυτικό ατύχημα στην Πρέβεζα. Η πορεία του ασθενή είναι πολύ ικανοποιητική όπως και η κατάσταση του ποδιού του. Παραμένουμε όμως επιφυλακτικοί για την πορεία της γενικής κατάστασης του ασθενή και του ποδιού του, όπως σε κάθε αντίστοιχο σοβαρό περιστατικό μικροχειρουργικής αντιμετώπισης που αφήνει περιθώρια προβλημάτων. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Αναισθησιολόγους και όλο το προσωπικό -ιατρούς και νοσηλευτές- του Χειρουργείου και της Ορθοπαιδικής Κλινικής, για την αμέριστη βοήθειά τους στην αντιμετώπιση του ασθενή. Η ομάδα Μικροχειρουργικής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων αποτελεί διαπιστευμένο Κέντρο Μικροχειρουργικής από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση τέτοιων τραυματισμών.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας