Kατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο ο ισολογισμός και απολογισμός του Δήμου Πρέβεζας

Kατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο ισολογισμός και απολογισμός του Δήμου Πρέβεζας οικ. Έτους 2013, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας....
κ. Χρήστος Μπαΐλης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Ο απολογισμός του 2013 δεν είναι φτωχός αλλά μας δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε μακριά και να σταθούμε όρθιοι. Δώσαμε σκληρή μάχη, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η χώρα. Μειωμένες χρηματοδοτήσεις κατά 67%, αυξημένες υποχρεώσεις λόγω των χρεών που παραλάβαμε αλλά και αρμοδιότητες που μας μεταφέρθηκαν χωρίς πόρους».

Ο κ. Μπαΐλης είπε ακόμη πως μέχρι σήμερα εξοφλήθηκαν παλιές οφειλές ύψους περίπου 12 εκ ευρώ, από τα οποία τα 5,5 από το πρόγραμμα ληξιπρόθεσμων και τα άλλα από ιδία έσοδα και δόθηκαν σε επαγγελματίες της Πρέβεζας. Καταφέραμε να λειτουργήσουμε χωρίς προβλήματα τις υπηρεσίες του δήμου, χωρίς να δημιουργήσουμε νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές χωρίς να προσφύγουμε σε νέο δανεισμό και χωρίς να αυξήσουμε τα τέλη.


Όλα αυτά τα χρόνια εφαρμόσαμε ένα νέο μοντέλο διαχείρισης και διοίκησης του Δήμου, ενώ συγχρόνως καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα σε λογικά όρια να εισπραχθούν οι οφειλές προς το δήμο μας επεσήμανε ο κ. Μπαΐλης. 


Από την αντιπολίτευση ο κ. Μιλτιάδης Κλάπας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «για λόγους τάξης και δεοντολογίας θα απέχουμε από την ψηφοφορία, χωρίς να σημαίνει πως συμφωνούμε ή διαφωνούμε ή δε θα κάνουμε παρατηρήσεις. Εμείς δεν ήμασταν εδώ για να συμβάλουμε ή να διαφωνήσουμε». «Πρέπει να ψάξουμε κι άλλες πηγές χρηματοδότησης σημείωσε ο κ. Νίτσας εκ μέρουςτης ΑΣΥΠ και πρόσθεσε «δεν ψήφισα τον προϋπολογισμό, ούτε θα ψηφίσω τον ισολογισμό». Ο κ. Νόβας, εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης στάθηκε στο γεγονός ότι ο Δήμος πρέπει να είναι μαχητής και στήριγμα των λαϊκών αναγκών και ανέφερε πως πρέπει να καταργηθούν και μερικά τέλη.




http://epirusgate.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας