Οι Αθίγγανοι έχουν «ρημάξει» με κλοπές ηλικιωμένους που μένουν σε μονοκατοικίες

Σε μεγάλη πληγή έχουν εξελιχθεί οι οικογένειες Αθίγγανων που βρίσκονται εγκατεστημένοι εδώ και αρκετά χρόνια στην Πρέβεζα. Ο χώρος που διαμένουν....
χρησιμοποιείται πολλές φορές και ως άσυλο και καταφύγιο άλλων Αθίγγανων που έρχονται από άλλα μέρη, κλέβουν ότι βρουν και στη συνέχεια εξαφανίζονται.

Δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ενταθεί οι καταγγελίες πως κάποιοι από αυτούς μπαίνουν μέσα σε σπίτια ηλικιωμένων και ξαφρίζουν κοσμήματα και χρήματα, ακόμη και όταν αυτά είναι καλά κρυμμένα.
Επιλέγουν σπίτια ηλικιωμένων που είναι μονοκατοικίες καθώς έχουν χαρτογραφημένη στο μυαλό τους ολόκληρη την πόλη της Πρέβεζας και των περιχώρων.


Πολλοί ηλικιωμένοι έχουν καταγγείλει στην αστυνομία ότι τους έχουν κλέψει χρήματα και κοσμήματα δύο και τρεις φορές το τελευταίο εξάμηνο και παρά το γεγονός ότι είδαν πως πρόκειται για Αθίγγανους, η αστυνομία δεν κατάφερε να τους συλλάβει.
Το θράσος τους ξεπερνάει τα όρια καθώς ένας από αυτούς ζήτησε χρήματα για να επιστραφούν κοσμήματα που είχαν κλαπεί από μονοκατοικία ηλικιωμένης γυναίκας .

Το «γκέτο» που διαμένουν είναι άβατο και δύσκολα η αστυνομία μπορεί να εισβάλλει σε αυτό. Σπάνια δε, έχουν ανακαλυφθεί κλοπιμαία αφού μεταπωλούνται αμέσως σε κλεπταποδόχους, ενώ η ατιμωρησία πολλαπλασιάζει την παραβατικότητά τους.

Στις εκλογές μάλιστα για μια ακόμη φορά παρουσιάστηκε το φαινόμενο όπου κάποιοι με πολυτελή αυτοκίνητα τους μετέφεραν για να ψηφίζουν στα εκλογικά κέντρα, ενώ κάποιοι στέκονταν και έξω από αυτά περιμένοντας και τους υπόλοιπους για να πάνε να ψηφίσουν ελεγχόμενα αφού όπως είναι γνωστό οι ψήφοι τους εξαγοράζονται.
Είναι κι αυτό μια έμμεση νομιμοποίησή τους.


http://prevezaposto.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας