Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για το 2015 αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας.

Να μην επιβληθεί καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για το 2015, αποφάσισε κατά πλειοψηφία στην χθεσινή συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας στο πλαίσιο προσπάθειας για ανακούφιση των δημοτών λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Εισηγούμενος το θέμα ο αντιδήμαρχος οικονομικών...
κ. Λάζαρος Πιπιλίδης τόνισε ότι το σύνολο των τελών καθορίζουν την πολιτική μας για το 2015. «Η πολιτική μας είναι μια, έχοντας υπόψη και την οικονομική συγκυρία, να μην γίνει για 5η συνεχή χρονιά καμία αύξηση στα τέλη για το 2015» είπε ο κ. Πιπιλίδης και διευκρίνισε πως «πιθανά να προκύψουν κάποια παραπάνω έξοδα στα τέλη καθαριότητας αλλά αυτό θα αντιμετωπιστεί με περικοπές δαπανών και από ιδία έσοδα και όχι αύξηση τελών».

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης τόνισε ότι «ο καθορισμός των τελών είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και συμπίπτει με την μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων σαράντα χρόνων που έχει πλήξει την τοπική κοινωνία και το δήμο. Εμείς προτείνουμε καμία αύξηση στα τέλη, ενώ θα μειώσουμε την αδικία που γίνεται στους στάβλους και θα μειώσουμε και τα τέλη για τους αθλητικούς χώρους». Με την απόφαση αυτή συνέχισε ο δήμαρχος Πρέβεζας «δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι λύνουμε ο οικονομικό πρόβλημα των δημοτών μας πιστεύουμε όμως ότι δείχνει την ευαισθησία της δημοτικής αρχής απέναντι στους συνδημότες μας για να μην υπάρξουν άλλες επιβαρύνσεις. Επί τέσσερα χρόνια υπογράμμισε μεταξύ άλλων δεν κάναμε αύξηση στα τέλη ύδρευσης αποχέτευσης και στην αξία του νερού, ενώ για πρώτη φορά από το 1988 μειώθηκαν τα τέλη ύδρευσης αποχέτευσης και η αξία του νερού. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθεί ο δήμος στις πολλαπλές παροχές και θα συνεχίσουμε με την ίδια σοβαρότητα και πάντα δίπλα στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών μας.» Ο Δήμαρχος Πρέβεζας επεσήμανε ότι οι υποχρεώσεις είναι τεράστιες και ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι ισοσκελισμένος, ενώ τόνισε ότι οι κρατικές επιχορηγήσεις παραμένουν μειωμένες κατά 70% πράγμα που δείχνει την αντικειμενική δυσκολία του δήμου αλλά και όλης της τοπικής αυτοδιοίκησης να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις. Καταλήγοντας ο κ. Μπαΐλης ανέφερε ότι «χρειάζεται αγώνας και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε, και σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής της πολιτείας, προς τους δήμους. Εμείς καλούμαστε να είμαστε κοντά στο δημότη. Ο δήμος της Πρέβεζας συνορεύει με το νομό Ιωαννίνων και φτάνει μέχρι το Χειμαδιό και οι υποχρεώσεις απέναντι στους δημότες είναι πολλαπλές». Τις δικές τους παρατηρήσεις και προτάσεις έκαναν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα τέλη στο δημοτικό Συμβούλιο.




Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας