Ανησυχία για την Λαθραλιεία στον Αμβρακικό

Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Β. Ψαθάς: «Η λαθραλιεία τείνει να γίνει μάστιγα με μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις για τους επαγγελματίες αλιείς»...


 Την συνέχιση της παράνομης αλιείας παρά τους συνεχείς ελέγχους που πραγματοποιεί το Λιμεναρχείο της Πρέβεζας επιβεβαιώνει το νέο περιστατικό που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Νησί Κέφαλος. Το φαινόμενο δεν απασχολεί μόνο την Πρέβεζα αλλά και την Άρτα και για τον λόγο αυτό στην Περιφερειακή Ενότητα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Ψαθάς, ανοίγοντας τη συζήτηση τόνισε στους παρευρισκόμενους ότι η λαθραλιεία τείνει να γίνει μάστιγα, με μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις για τους επαγγελματίες αλιείς. Υπενθύμισε τα συμπεράσματα που είχαν εξαχθεί κατά την προηγούμενη συνάντησή τους τον Αύγουστο και ζήτησε από τους αλιείς να προτείνουν δράσεις και μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τοποθετήσεις έγιναν από τους προϊσταμένους των υπηρεσιών, όπου επισημάνθηκε το πρόβλημα, ενώ καταλήγοντας αποφασίστηκαν τα καίρια σημεία στα οποία θα πρέπει να εστιάσουν όλοι και αφορούν την εντατικοποίηση των ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την αυστηροποίηση των ελέγχων με την συμβολή των επαγγελματιών αλιέων.








Δημοτικη Ραδιοφωνια Πρεβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας