Mειώσεις στις θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Mειώσεις όπως αναμενόταν έφερε το σχέδιο αναδιάρθρωσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στις συνολικά προσφερόμενες θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Όπως ανακοινώθηκε...
από το Υπουργείο Παιδείας ο συνολικός αριθμός των εισακτέων ανέρχεται φέτος σε 69.288, ενώ το 2012 ήταν 76.094. Στα πανεπιστήμια φέτος οι εισακτέοι είναι οριακά περισσότεροι, αντιθέτως παρατηρείται μείωση στον αριθμό των εισακτέων στα ΤΕΙ.

Το σχέδιο «Αθηνά» έφερε μεγάλη μείωση των υποψηφίων σε όλες τις σχολές και τα τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου αφού τη φετινή χρονιά ο αριθμός των υποψηφίων ανέρχεται σε 955 όταν πέρσι οι υποψήφιοι ήταν 1820. Μειωμένος κατά 65% είναι ο αριθμός των υποψηφίων στο νέο τμήμα χρηματοοικονομικής και Λογιστικής στο παράρτημα του ΤΕΙ Πρέβεζας σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

 Συγκεκριμένα ο αριθμός των υποψηφίων ανέρχεται σε 150 όταν την περασμένη χρονιά μόνο στο τμήμα λογιστικής οι θέσεις ήταν 300, ενώ στο τμήμα χρηματοοικονομικής οι θέσεις ήταν 140. Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο τονίζει ότι ο αριθμός των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει βασιστεί στις εξής παραμέτρους:στον αριθμό εισακτέων και εισαχθέντων για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, στο μέσο ετήσιο αριθμό εισακτέων και εισαχθέντων για τουλάχιστον μία πενταετία, στις προτάσεις των Ιδρυμάτων, όπου αυτές υπήρχαν καθώς και στην αναδιάρθρωση και τον εξορθολογισμό του Ακαδημαϊκού Χάρτη της χώρας που υλοποιήθηκε με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».



πηγη...Δ.Ρ.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας