Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν σε Πρέβεζα και Σαμψούντα το Σάββατο και την Κυριακή

Συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και ο Σύλλογος Μικρασιατών και Ποντίων Ν. Πρέβεζας...
διοργανώνουν εκδήλωση το Σάββατο στις 8 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία του κ. Ευσταθίου Πελαγίδη, με θέμα «Οικουμενικό Πατριαρχείο Κων/πολεως και Αλύτρωτος ελληνισμός στην περίοδο της Γενοκτονίας, 1908-1923», ενώ θα ακουστούν και ποντιακά τραγούδια.

Στη λύρα οι Δημήτρης Φούντογλου και Παναγιώτης Ιωαννίδης και στο τραγούδι η Σπυριδούλα Φούντογλου και η Χριστίνα Κυριακίδη. Επίσης, την Κυριακή στις 11 το πρωί, θα τελεστεί δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους και εκφώνηση ομιλίας, από τον Ευστάθιο Πελαγίδη. 

Αμέσως μετά θα γίνει επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο πεσόντων της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές, και εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων , Ποντιακών Οργανώσεων κ.α που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.

Εκδήλωση διοργανώνουν και ο Δήμος Πρέβεζας με τον Εξωραϊστικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ν. Σαμψούντας «Η Αμισός»,το Σάββατο στις 7:30 το απόγευμα, στην πλατεία της Ν. Σαμψούντας . 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία με θέμα «Η γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού» από την νομικό- εγκληματολόγο Χαρά Γαλανού αλλά και μουσικό πρόγραμμα, από την παραδοσιακή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και τη σχολή Λύρας του Μιχάλη Καλιοντζίδη.





Δημοτκη Ραδιοφωνια Πρεβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας