Κατασκευή νέου Υδατόπυργου στην Καλαμιά Άρτας

Εγκρίθηκε από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου, η πρόταση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας (Δ.Ε.Υ.Α.Α.) για την υλοποίηση του έργου...
«Κατασκευή νέου υδατόπυργου στην Καλαμιά Άρτας και σύνδεση του με το εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Αρταίων» συνολικού προϋπολογισμού 1.034.789,16 € με ΦΠΑ. 

Το έργο αυτό αφορά την κατασκευή νέου υδατόπυργου, όγκου 200 μ3 και τα έργα σύνδεσης αυτού με το υφιστάμενο εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης, σε συνολικό μήκος 2.004,50 μ. Ακόμα το έργο αφορά την τοποθέτηση 36 δικλείδων απομόνωσης του δικτύου, 8 δικλείδων εντός του υδατόπυργου, 1 δικλείδος εκκένωσης και την αντικατάσταση 50 υφιστάμενων ιδιωτικών συνδέσεων, την τοποθέτηση αυτόματου συστήματος χλωρίωσης και πιεστικού συγκροτήματος.

Τέλος, προβλέπεται η σύνδεση του νέου υδατόπυργου με τη Δ.Ε.Η. Το έργο πρόκειται να δημοπρατηθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και με την ολοκλήρωσή του, αναμένεται να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής.