Συμπλοκές μεταξύ ρομά στην Τύρια, ένταση στο αστυνομικό τμήμα και στα δικαστήρια Πρέβεζας

Περισσότερα από τριάντα άτομα συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας. Είχαν προηγηθεί συμπλοκές με αποτέλεσμα την παρέμβαση της Αστυνομίας και προσαγωγές ατόμων...


Συγκεκριμένα χθες το απόγευμα Ρομά από την Πάτρα έφτασαν έξω από το Θεσπρωτικό προκειμένου να προχωρήσουν σε αγορά ενός φορτηγού από επίσης Ρομά από τον Λούρο.

Κάτι φαίνεται πήγε στραβά και η συμφωνία χάλασε, ενώ τέσσερα άτομα συνεπλάκησαν.

Αποτέλεσμα ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, να τραυματιστούν δύο από τους εμπλεκόμενους.

Στο σημείο έφτασε η Αστυνομία η οποία προχώρησε σε συλλήψεις και προσαγωγές ατόμων τα οποία και οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας.

Στο μεσοδιάστημα όμως και μετά από λίγη ώρα γνωστοί των Ρομά από την Πάτρα, έφτασαν στην Πρέβεζα έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση για συμπαράσταση...


ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13/05/15 - 15:41...

Σε πεδίο συνεχών κι αδιάκοπων συμπλοκών μετέτρεψαν τους χώρους έξω από τα δικαστήρια και την αστυνομική διεύθυνση Πρέβεζας ομάδας ρομά.

Την Τετάρτη, λίγο πριν το μεσημέρι, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρέβεζας, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Από νωρίς έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί πλήθος συγγενείς και φίλοι των συλληφθέντων αλλά και αυτών που ξυλοκοπήθηκαν χθες στην Τύρια και οι οποίοι είχαν έρθει από Λούρο, Πάτρα και άλλα μέρη της Ελλάδας.

Κατά την έξοδο τους από τα δικαστήρια, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης που βρίσκονταν από νωρίς εκεί, ομάδα Ρομά προσπάθησε να επιτεθεί εναντίων τους, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν απίστευτες σκηνές.

Οι αστυνομικοί κατέβαλαν προσπάθειες να αποτρέψουν την σύρραξη, ενώ οι κατηγορούμενοι μπήκαν μέσα στα περιπολικά και απομακρύνθηκαν από το σημείο συνοδεία της αστυνομίας.

Όμως οι ίδιες σκηνές ακολούθησαν και έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας, όπου οδηγήθηκαν αρχικά.

Οι ομάδες των Ρομά από την Πάτρα και τον Λούρο, είχαν συγκεντρωθεί σε δύο σημεία έξω από το κτήριο.

Παρά τις προσπάθειες αξιωματικών της Αστυνομίας να ηρεμήσουν τα πνεύματα αυτό φαίνεται πως δεν απέδωσε μιας και ακολούθησε επίθεση από την μια ομάδα Ρομά στην άλλη.

Οχήματα με ιλιγγιώδη ταχύτητα προσπαθούσαν να ξεφύγουν εισερχόμενα στην Λ. Ιωαννίνων.

Η συμπλοκή κράτησε για λίγα λεπτά μέχρι να καταφέρει η αστυνομία να απομακρύνει τις δύο ομάδες.

Στην συνέχεια για την αποφυγή νέας σύρραξης οι Ρομά από την Πάτρα οδηγήθηκαν συνοδεία Αστυνομίας στα διόδια του Ακτίου...




epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας