Περίπτωση γυναίκας από το Λούρο φέρνει στην επιφάνεια τεράστιο «κενό» του ΑΣΕΠ

Η περίπτωση της Λ.Σ. από το Λούρο Πρέβεζας, η οποία έφτασε μέχρι και τη Βουλή των Ελλήνων, καταδεικνύει ένα τεράστιο «κενό» που εμφανίζεται σε επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, που όμως δεν έχουν προσληφθεί για εργασία και είναι κυριολεκτικά στον αέρα...


 Στην ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών - Εσωτερικών – Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που κατέθεσε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Κώστας Μπάρκας τονίζεται πως πρέπει να αποκατασταθεί η νομιμότητα, ενώ αν αυτό γίνει, τότε ανοίγει ένα «παραθυράκι» και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις νέων που πέτυχαν στον ΑΣΕΠ και όμως δεν εργάζονται.

 Το κείμενο της ερώτησης αναφέρει αναλυτικά: 

«Προς τους Υπουργούς Οικονομικών - Εσωτερικών - Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

 Με την υπ’ αρ. 171/20-1-2011 Απόφαση του Δ΄ Τμήματος του ΑΣΕΠ που αφορά την προκήρυξη 1/20Μ/2008(ΦΕΚ 449/8-9-2008) για την πλήρωση μίας θέσης της Κοινότητας Κοσμά και ήδη Δημοτικής Ενότητας Κοσμά του Δήμου Νότιας Κυνουρίας αποφασίστηκε ο διορισμός της Λ. Σ. στη θέση (ΔΕ) Γραμματέων.

 Τα οριστικά αποτελέσματα του ΑΣΕΠ βγήκαν τον Απρίλιο του 2010(ΦΕΚ τεύχος Γ αριθ.φυλ.300 14 Απριλίου και η απόφαση του διορισμού μετά την αναπλήρωση στις 14 Φεβρουαρίου 2010 (αρ. πρωτοκ.25091/2010). Στις 20 Ιανουαρίου του 2011, σύμφωνα με τα όσα όριζε η προκήρυξη 1/20Μ/2008(ΦΕΚ 449/8-9-2008) η κ. Λ. εμφανίστηκε κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου νόμιμα και εμπρόθεσμα ενώπιον του, προκειμένου να καταθέσει τα δικαιολογητικά της και να αναλάβει καθήκοντα.

 Εντούτοις, μολονότι μετακόμισε από το Λούρο Πρεβέζης στο Λεωνίδιο (έδρα του Δήμου) και απολύθηκε από την δουλειά της εξαιτίας της ανωτέρω απόφασης του ΑΣΕΠ, ο διορισμός της εκκρεμεί ακόμη, με αποτέλεσμα να σωρεύονται οικονομικές και οικογενειακές της υποχρεώσεις, εξαιτίας της ανεργίας στην οποία έχει περιέλθει.

 Επειδή εκκρεμεί η εφαρμογή της από 20/1/2011 απόφασης του Δ΄ Τμήματος του ΑΣΕΠ. Επειδή στην Κοινότητα Κοσμά και ήδη Δημοτικής Ενότητας Κοσμά του Δήμου Νότιας Κυνουρίας δεν υπάρχει άλλη θέση( ΔΕ) Γραμματέα, με αποτέλεσμα η κ. Λ. να είναι απολύτως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Επειδή ο δήμος δεν είναι πολυπληθής σε προσωπικό και είναι οικονομικά υγιής.

 Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί: - Σκοπεύετε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να διορισθεί η κ. Λ. όπως αποφασίστηκε με την υπ’ αρ. 171/20-1-2011 Απόφαση του Δ΄ Τμήματος του ΑΣΕΠ, κι αν ναι, με ποιo χρονοδιάγραμμα; 

Ο ερωτών βουλευτής Μπάρκας Κωνσταντίνος».



πηγη: atpreveza.gr