Με αφετηρία την Πρέβεζα η Δημοτική αγορά θα γίνει θεσμός σε όλη την Ελλάδα

Το θέμα του κανονισμού λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς στην Πρέβεζα (Farmers Market) η οποία ως θεσμός, θα αναπτυχθεί σε όλη την Ελλάδα, έχοντας ως αφετηρία της και «πιλότο» την Πρέβεζα κυριάρχησε στη...
συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Πρέβεζα Χρήστος Μπαΐλης, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ Τσαυτάρη, τον Γενικό Γραμματέα κ.Κορασίδη και άλλα στελέχη του Υπουργείου.

 Ο κ.Μπαΐλης ενημερώθηκε για το πλαίσιο του σχεδίου Νόμου που προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και κατέθεσε τις πρώτες παρατηρήσεις του, ενώ θα σταλεί και ολοκληρωμένο «πακέτο» προτάσεων βάσει της εμπειρίας που υπάρχει, από την λειτουργία της Δημοτικής Αγροτικής Αγοράς στην Πρέβεζα.

Βασική φιλοσοφία , σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας, είναι η Αγορά να διατηρήσει τον χαρακτήρα της και να απευθύνεται μόνο σε παραγωγούς, ενισχύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα και δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να προμηθεύονται ποιοτικά και φθηνά προϊόντα και στους παραγωγούς να διαθέτουν απευθείας τα είδη τους.

 Ο κ.Μπαΐλης υπογραμμίζει ότι οι προσπάθειες που έγιναν σε στενή συνεργασία με την Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας έχουν προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, φέρνοντας την Πρέβεζα ως παράδειγμα για ολόκληρη την Ελλάδα.


Δημ.Ραδ.Πρεβεζας