-500γρ κιμα (χοιρινο και μοσχαρισιο)
-1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
-1 χοντρη φετα ψωμι ξερο μουσκεμενο σε νερο
-1 μικρο ματσακι μαιντανο φρεσκο ψιλοκομμενο
-1 μικρο ματσακι δυοσμο φρεσκο ψιλοκομμενο
-1 αβγο
-αλατι,πιπερι
-αλευρι και ελαιολαδο για το τηγανισμα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ:-4 κουταλιες σουπας φυτινη
-1 1/2 κιλο γιαουρτι προβειο η στραγγιστο
-1 λεμονι(τον χυμο του)
-4-5 κοκκους μπαχαρι
-5 αβγα
-αλατι,πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Στυβουμε καλα το ψωμι και το βαζουμε μαζι με ολα τα υπολοιπα υλικα για τους κεφτεδες σε βαθια λεκανη.Ανακατευουμε μεχρι να γινουν ομογενες μειγμα και ζυμωνουμε καλα τον κιμα για 10 λεπτα τουλαχιστον.Σκεπαζουμε και αφηνουμε το μειγμα του κιμα για μιση ωρα στο ψυγειο.Πλαθουμε κεφτεδακια μετριου μεγεθους,τα αλευρωνουμε και τα τηγανιζουμε σε ελαιολαδο.Στη συνεχεια,τα στραγγιζουμε σε απορροφητικο χαρτι και τα μεταφερουμε σε ταψι η καλυτερα σε πηλινη γαστρα .Χτυπαμε καλα τα υλικα της σαλτσας σε μπολ μεχρι να ενωθουν καλα.Περιχυνουμε τους κεφτεδες και τους ψηνουμε στους 180 βαθμους κελσιου μεχρι να πηξει η σαλτσα του γιαουρτιου και να σχηματιστει μια ροδινη κρουστα στην επιφανεια της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας