Πρεμιέρα τη Δευτέρα 16/05/16 για τις πανελλαδικές εξετάσεις - 596 οι μαθητές από τα Λύκεια του Ν. Πρέβεζας που θα συμμετέχουν

Όλα είναι έτοιμα στον Νομό Πρέβεζας για τις πανελλαδικές εξετάσεις που θα ξεκινήσουν φέτος τη Δευτέρα 16 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Στις εξετάσεις που θα γίνουν σε οκτώ εξεταστικά κέντρα θα συμμετέχουν συνολικά 596 μαθητές από τα γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ του νομού...
Ιδιαιτερότητα αποτελεί η ταυτόχρονη διεξαγωγή εξετάσεων με το παλαιό και το νέο σύστημα, με το νέο να υπερτερεί συντριπτικά έναντι του παλαιού.

Συγκεκριμένα από τα Γενικά Λύκεια του νομού 443 μαθητές διαγωνίζονται με το νέο σύστημα και 29 μαθητές με το παλιό ενώ 54 είναι οι μαθητές των Γενικών Λυκείων θα αποκτήσουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις. Αντίστοιχα 112 είναι οι μαθητές των ΕΠΑΛ που διαγωνίζονται συνολικά, εκ των οποίων οι 85 με τα νέο σύστημα και οι 25 με το παλιό και 74 μαθητές θα δώσουν ενδοσχολικές εξετάσεις για την απόκτηση του απολυτηρίου. Να σημειώσουμε ότι 12 μαθητές των γενικών λυκείων θα εξεταστούν στο ειδικό εξεταστικό κέντρο της Άρτας και 2 μαθητές των ΕΠΑΛ στο ειδικό εξεταστικό κέντρο της Πάτρας. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το σύστημα με το οποίο έχουν επιλέξει να εξεταστούν, οι εξεταζόμενοι θα ξεκινήσουν την ίδια ημέρα, τη Δευτέρα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, όσον αφορά τα ΓΕΛ, και οι μαθητές και απόφοιτοι των ΕΠΑΛ θα ξεκινήσουν την Τρίτη , επίσης με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Σύμφωνα με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Κώστα Καμπουράκη έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων, έτσι ώστε οι μαθητές να μπορέσουν απερίσκεπτοι να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Eν τω μεταξύ σε θέση μάχης, βρίσκονται οι αναπληρωτές καθηγητές, ζητώντας την κήρυξη απεργίας στη διάρκεια των εξετάσεων. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στις 21 Μαΐου από τη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σχολιάζοντας δημοσιεύματα που θέλουν τους εκπαιδευτικούς να απειλούν με απεργία δήλωσε ότι «δεν υπάρχει ενδεχόμενο για απεργία διαρκείας, αλλά κλίμα υπονόμευσης των εξετάσεων».





Δημοτικη Ραδιοφωνια Πρεβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας