Στην αίθουσα της Φιλαρμονικής ή στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό Κατάστημα, θα μεταστεγαστεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου

Σύμφωνα με την 358/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, ο Δήμος θα παραχωρήσει αίθουσα εντός του Δημοτικού Καταστήματος Λούρου για τη στέγαση και λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου. Πρώτη επιλογή είναι...
ο χώρος που στεγάζεται η Φιλαρμονική Λούρου και που βρίσκεται στο υπόγειο του Δημοτικού Καταστήματος, εμβαδού 135,00 τ.μ. περίπου. Η αίθουσα αυτή έχει ανεξάρτητη είσοδο από το υπόλοιπο κτίριο.
 Δεύτερη επιλογή είναι η αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου, εμβαδού 100,00 τ.μ. περίπου. Η αίθουσα αυτή έχει κοινή είσοδο με το Δημοτικό κατάστημα Λούρου, στο οποίο στεγάζονται οι Υπηρεσίες του Δήμου.
 Η τελική επιλογή θα γίνει από τον αιτούντα φορέα, ο οποίος θα αποφασίσει ποια από τις δύο αίθουσες τηρεί τις προδιαγραφές για τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου.

Η Τοπική Κοινότητα Λούρου με την υπ ́ αριθμ. 5/2015 απόφασή της, είχε γνωμοδοτήσει θετικά ως προς την παραχώρηση αίθουσας εντός του Δημοτικού Καταστήματος Λούρου. Ο σκοπός της παραχώρησης της χρήσης της αίθουσας είναι για τη μεταστέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, που στεγάζονται σε μισθωμένα ακίνητα.
 Η χρονική διάρκεια της παραχώρησης θα είναι τουλάχιστον για πέντε (5) έτη, αρχής γενομένης από την ημερομηνία μετεγκατάστασης του Αστυνομικού τμήματος σε αυτό, ενώ το χρονικό διάστημα των πέντε ετών, μπορεί να παραταθεί για άλλα πέντε έτη, ύστερα από αμοιβαία συμφωνία.


Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης είπε για το θέμα σύμφωνα με το πρακτικό 13/2015 της συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας το οποίο έχει αναρτηθεί στο diavgeia.gov.gr: Πριν λίγο καιρό είχε επισκεφτεί το Δήμο ο Γ.Γ. του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, ο Περιφερειακός Διευθυντής απ' τα Γιάννενα και ο Αστυνομικός Διευθυντής και μας είπαν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης των αστυνομικών τμημάτων. Δεν μπορεί να πληρώνει ενοίκια το ελληνικό δημόσιο. Εμείς στο Λούρο έχουμε παραχωρήσει για το πολυϊατρείο, 140 τετραγωνικά και είναι πάρα πολύ καλό. Και δέχονται 20.000 επισκέψεις για να γράφουν φάρμακα και εξετάζονται κιόλας. Φανταστείτε αυτοί οι 20.000 το χρόνο να έρχονται στο νοσοκομείο. Το ίδιο κάναμε και στο Κανάλι. Έχουμε δώσει αίθουσα για πολυϊατρείο. Και στο Λούρο έχουμε δώσει κι ένα γραφείο και φιλοξενούμε το αγροτικό κτηνιατρείο. Το ίδιο θα κάνουμε κι εδώ. Φιλοξενία θα κάνουμε κι εμείς κρίνουμε απαραίτητο το αστυνομικό τμήμα του Λούρου να παραμείνει. Υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες, τα ορεινά χωριά έχουν εγκαταληφθεί και τα γερόντια νοιώθουν ανασφάλεια. Για μας είναι απαραίτητο το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου να παραμείνει, ώστε οι συνδημότες μας να νοιώθουν ασφάλεια και να εδραιωθεί το αίσθημα ασφαλείας όλων των Δημοτών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας