Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί Ρομά στην Άρτα, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσαφικά και υπολογιστής, τα οποία αποτελούν προϊόντα κλοπών καθώς και το χρηματικό ποσό των (3.800) ευρώ...


Συνελήφθησαν, χθες (12-08-2015) το απόγευμα στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί Ρομά, ένας 62χρονος άνδρας και μία 58χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών για την εξιχνίαση κλοπών και εντοπισμό κλεμμένων αντικειμένων, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών διάφορα αντικείμενα τα οποία αποτελούν προϊόντα κλοπών.

Συγκεκριμένα:

Σε έλεγχο που έγινε στο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε κρυμμένη, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ταμπλό του οχήματος, μία σακούλα που περιείχε χρυσαφικά και τιμαλφή ενώ στην καμπίνα του οχήματος βρέθηκε το χρηματικό ποσό των (3.800) ευρώ, μια ζυγαριά ακριβείας για ζύγιση των χρυσαφικών, δύο μπουκαλάκια με υγρό ανάλυσης χρυσού και μία πλάκα ανίχνευσης χρυσού.

Επίσης, στην κατοχή των δραστών βρέθηκε ένας φορητός υπολογιστής, τον οποίο όπως προέκυψε, άγνωστος μέχρις στιγμής δράστης, είχε αφαιρέσει την 10-08-2015 στο 12ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρρηξη αυτοκινήτου και στη συνέχεια τον διέθεσε σε αυτούς έναντι χρηματικής αμοιβής.
Όλα τα παραπάνω αντικείμενα κατασχέθηκαν και ακολούθως ο φορητός υπολογιστής αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση των κλεμμένων προϊόντων και να διαλευκανθεί πλήρως η δράση τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας