Πρέβεζα: Μεγάλος νικητής του τριάθλου ο 31χρονος Χρήστος Χήτας

Σε μια ζεστή από όλες τις απόψεις ημέρα πραγματοποιήθηκε χθες 30 Αυγούστου για πρώτη φορά στην πόλη της Πρέβεζας ο αγώνας του τριάθλου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δημοφιλές άθλημα πλέον και για τα ελληνικά αθλητικά δρώμενα που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά όσοι βρέθηκαν από το πρωί στα αθλητικά δρώμενα...


Ο αγώνας του τριάθλου ξεκίνησε στις 10:00 π.μ και περιελάμβανε κολύμβηση 750μ. στον Αμβρακικό Κόλπο με εκκίνηση και επιστροφή από το Δημαρχείο ,έπειτα με αφετηρία και τερματισμό το δημαρχείο οι συμμετέχοντες ποδηλάτησαν έως τον Άγιο Θωμά δύο φορές (συνολικά 22 χιλιόμετρα) και ακολούθησε και το δρομικό κομμάτι ( έως τον Παντοκράτορα και επιστροφή , συνολικά 5 χιλιόμετρα) με αφετηρία και τερματισμό πάλι το δημαρχείο.

Την τεχνική – οργανωτική υποστήριξη σε όλο αυτό το εγχείρημα παρείχε στο Δήμο Πρέβεζας ο γνωστός παγκόσμιος πρωταθλητής του τριάθλου (2 ολυμπιακές συμμετοχές) και προπονητής της εθνικής ομάδας του τριάθλου Ελλάδος και Κύπρου Βασίλης Κρομμύδας.

Στην οργάνωση και την προώθηση του αγώνα συμμετέχει επίσης η Πρεβεζάνα χρυσή ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα.

Μεγάλος νικητής του σημερινού αγώνα ο 31χρονος Χρήστος Χήτας που αν και πέρασε περίπτωση εγκεφαλικού κάτι που του προκάλεσε παράλυση στο αριστερό χέρι και του δυσκόλευε όπως είναι φυσικό όλες τις κινήσεις συμμετείχε στο τρίαθλο και μάλιστα τερμάτισε χειροκροτούμενους από όλους.

Στη γενική κατάταξη ανδρών την πρώτη θέση πήρε ο Γιώργος Γιαννούλης, τη δεύτερη ο Μανούσος Βιζιράκης και την τρίτη θέση κατέλαβε ο Αλέξανδρος Αργύρης.

Στις γυναίκες στη γενική κατάταξη την πρώτη θέση κατέλαβε η Κωνσταντίνα Ζυμβρακάκη, την αμέσως επόμενη η Λαμπρινή Λιούτα ενώ την τρίτη θέση η Καλλιόπη Πιπελίδου.

Στους άνδρες από 18-29 χρονών πρώτος τερμάτισε ο Μιχάλης Τεκερταλής, στη δεύτερη θέση του βάθρου βρέθηκε ο Γιάννης Μπαρκαγιάννης και στην τρίτη θέση ο Δημήτρης Κιάκης.

Στους άνδρες από 30-39 χρονών την 1η θέση πήρε ο Πέτρος Τυρολόγος, την 2η θέση ο Δημήτρης Λέκκος και την 3η θέση ο Γιάννης Γιαταγάνας.

Στην αμέσως επόμενη κατηγορία ανδρών (40-49) την 1η θέση κατέλαβε ο Γιώργος Γκούντας, την 2η θέση ο Κωνσταντίνος Κωστίμπας και την 3η θέση ο Μάξιμος Μάλφας.

Στην κατηγορία 50-59 πρώτος τερμάτισε ο Γιάννης Λιάτσος, αμέσως μετά ο Γιάννης Καραγιάννης και στην 3η θέση ο Κώστας Χαράμης, ενώ στην κατηγορία 60+ την πρώτη θέση πήρε ο Αλέξανδρος Μεγαριώτης.

Στις γυναίκες στην κατηγορία (19-29) την 1η θέση κατέλαβε η Έλλη Μάνθα ενώ στην κατηγορία 40-49 την πρώτη θέση πήρε η Χριστίνα Νικολάου, τη δεύτερη η Μαίρη Λιάρου και την τρίτη θέση η Ευφροσύνη Ζαμπέλη.



ΟΜΑΔΙΚΟ

1η θέση: Δημάκος – Χουβαρδάς – Σπυριούνης

2η θέση: Πρεβεζάνος – Καβαλιεράτου

3η θέση: Παππάς – Μπόχτης – Ντίτσος




Πηγη: prevezatoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας