Μέτρα για τον περιορισμό και την εξάλειψη του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου - Καθορίσθηκαν νέες ζώνες ασφαλείας στην περιοχή ευθύνης της ∆/νσης ∆ασών Πρέβεζας.

Σε επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό και την εξάλειψη του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου προχώρησε με απόφασή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, καθορίζοντας νέες ζώνες ασφαλείας , στην περιοχή ευθύνης της ∆/νσης ∆ασών Πρέβεζας. Η πρώτη ζώνη αφορά την Μονή Αβάσσου, η δεύτερη...
το αντλιοστάσιο της Κλεισούρας και η τρίτη την θέση Παναγία στο Σταυροχώρι. Εντός των ανωτέρω ζωνών θα γίνονται συνεχείς έλεγχοι για τον εντοπισμό της ασθένειας και άμεση επέμβαση για την καταστροφή των προσβεβλημένων δένδρων στα αρχικά στάδια προσβολής. Επίσης απαγορεύεται η μεταφορά φυτευτικού υλικού ή ξύλου Πλατάνου απαγορεύεται από τις ζώνες προς άλλες περιοχές. Η νόσος των πλατάνων δυστυχώς έχει «περάσει» στα όρια της Π.Ε Πρέβεζας και μάλιστα κατευθύνεται προς χαμηλότερα σημεία όπως είναι η Μονή Αβάσσου, απειλώντας τις μεγάλες συστάδες πλατανιών που υπάρχουν στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετάδοση της νόσου μπορεί να γίνει ακόμη και από ένα καρφί τα οποία κατά κόρον χρησιμοποιούνται αυτή την εποχή για την τοποθέτηση αφισών και από την στιγμή που το δέντρο θα προσβληθεί από τον μύκητα δεν υπάρχει καμία περίπτωση σωτηρίας του.




Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας