Συνεδρίαση για την Διαχείριση Αποβλήτων της Περιφέρειας Ηπείρου

Στα Γιάννενα στα Γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου θα συνεδριάσει στην Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου και ώρα 5 το απόγευμα η Επιτροπή Διαβούλευσης με θέμα....
την Γνωμοδότηση για την Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείριση Αποβλήτων της Περιφέρειας Ηπείρου.



Μέσα από τη δράση αυτή κάθε περιφέρεια θα αποκτήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης του συνόλου των αποβλήτων υποδεικνύοντας τα κατάλληλα μέτρα που προωθούν ιεραρχικά και συνδυασμένα την πρόληψη, την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και την ασφαλή τελική διάθεση. 


Με την παρούσα αναθεώρηση πλέον ενισχύονται σύγχρονες δράσεις διαχείρισης για διαλογή στην πηγή με ασφαλή διάθεση και συλλογή μεταφορά σε όλα τα είδη των αποβλήτων που παράγονται στην Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ δίνονται βασικές κατευθύνσεις για ην προώθηση της πρόληψης αποβλήτων.


Για τα Αστικά Απόβλητα προτείνονται μεταξύ άλλων δημιουργία ενός πυκνού δικτύου Πράσινων Σημείων σε επιλεγμένα σημεία των ΟΤΑ για την ενίσχυση της διαλογής στην πηγή( μπλε κάδοι για τα απόβλητα συσκευασιών, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό κλπ)

Επίσης στόχοι και μέτρα για τα βιοαπόβλητα, ενώ προβλέπονται μονάδες κομποστοποίησης για κάθε περιφερειακή Ενότητα οι οποίες θα διαχειρίζονται αποκλειστικά βιοαπόβλητα. Δράσεις προτείνονται όμως για απόβλητα εκσκαφών, τις ιλύες των βιολογικών καθαρισμών, τα ζωικά υποπροϊόντα, τα γεωργικά απόβλητα, τα βιομηχανικά απόβλητα, τα απόβλητα υγειονομικών μονάδων κλπ.




http://epirusgate.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας