Την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των κατοίκων του Αγίου Γεωργίου ζητά ο δήμαρχος Ζηρού – Απαιτεί την μείωση των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Την αποκατάσταση της αδικίας και την άμεση εφαρμογή της κοινής υπουργικής απόφασης για τους οικιακούς καταναλωτές του Αγίου Γεωργίου, όσον αφορά τον επιμερισμό του ειδικού τέλους, λόγω της λειτουργίας του σταθμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε) στην περιοχή ζήτησε ο δήμαρχος Ζηρού κ. Νίκος Καλανζτής με επιστολή διαμαρτυρίας προς το τμήμα ενέργειας του ΥΠΕΚΑ...
Να θυμίσουμε ότι κοινή υπουργική απόφαση φέρνει μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος ή και μηδενικές χρεώσεις για τους κατοίκους των δήμων που υπάρχουν εγκατεστημένες μονάδες ΑΠΕ με τον επιμερισμό του ειδικού τέλους στους οικιακούς καταναλωτές. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε στην Δημοτική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου, η οποία δεν ήταν ενταγμένη στους δικαιούχους του πίνακα που δημοσιοποίησε στις αρχές του περασμένου μήνα το ΥΠΕΚΑ παρότι εκεί βρίσκεται το σημείο υδροληψίας υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 7 MWe. Σύμφωνα με το δήμαρχο Ζηρού η απόφαση αυτή είναι αδικία σε βάρος των κατοίκων του Αγίου Γεωργίου και συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Ρίζο Χρήστο βρέθηκε στα γραφεία της ΔΕΗ Άρτας όπου συζήτησε το θέμα και στη συνέχεια κατέθεσε την επιστολή διαμαρτυρίας με την οποία ζήτησε την άμεση εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης και την απόδοση του ποσού επιμερισμού που αντιστοιχεί στους οικιακούς καταναλωτές του Αγίου Γεωργίου ως δικαιούχου για το συγκεκριμένο σταθμό Α.Π.Ε.












Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας