ΠΡΕΒΕΖΑ: Ομόφωνα ΟΧΙ για την διέλευση οχημάτων στη παραλιακή


Με ομόφωνη απόφαση των μελών που απαρτίζουν την επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου Πρέβεζας, δεν ενέκριναν.....
το αίτημα του συλλόγου των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος για την διέλευση οχημάτων επί της παραλιακής.



Μάλιστα, στην σημερινή σύσκεψη βρέθηκαν μέλη της περιβαλλοντικής εταιρίας Πρέβεζας αλλά και πολίτες, οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη αντίδραση σχετικά με το αίτημα του σχετικού συλλόγου.


Η εισήγηση των μελών της περιβαλλοντικής εταιρίας: 

Κύριε Δήμαρχε,
Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου στις 12/12/2014 συζητήθηκαν (4ο θέμα) οι απόψεις και προτάσεις  μιας ‘άτυπης’ συνάντησης  που προηγήθηκε, μεταξύ μελών του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου και του  κ. Κόκκαλη Σπυρίδωνα, προέδρου των καταστημάτων εστίασης της πόλης μας.  Μέσα σ’αυτές ήταν και η πρόταση  «να επιτραπεί η κυκλοφορία οχημάτων το απόγευμα και για τους μήνες Νοέμβριο ως Φεβρουάριο στον πεζόδρομο της οδού Ε.Βενιζέλου της παραλίας».

Το ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου δεν πήρε απόφαση  επί του σοβαρότατου θέματος και παρέπεμψε το θέμα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, για να γνωμοδοτήσει και να συζητηθεί κατόπιν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Περιβαλλοντική Εταιρία Πρέβεζας σας καταθέτει για ακόμη μια φορά με υπευθυνότητα και συνυπόγραφα τις θέσεις της για τον πεζόδρομο της παραλίας, που έχουν ως εξής :

1)Ο χαρακτήρας του πεζόδρομου της παραλίας πρέπει να παραμείνει ως έχει με ενεργούς τους νόμους και τις αποφάσεις που τον θωρακίζουν και έχουν γίνει σεβαστοί από όλες τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. Κάθε άλλη απόφαση, από οποιονδήποτε που θα καταργεί έστω και αποσπασματικά τον χαρακτηρισμό και τη λειτουργία του ως πεζοδρόμου θα καταγγελθεί. Η σημερινή Δημοτική Αρχή και τα θεσμικά της όργανα, πρέπει να απορρίπτει με τον πλέον ηχηρό τρόπο τέτοιες προτάσεις, εάν θέλει τα προεκλογικά της λόγια για ουσιαστική ποιότητα ζωής προς  τους κατοίκους της πόλης να είναι αληθινά και όχι εθιμοτυπικές ψευτιές.

2)Να είναι συνεχείς και αποτελεσματικοί οι έλεγχοι της παράνομης κυκλοφορίας και στάθμευσης στους χώρους του πεζόδρομου από το Δήμο και το Λιμεναρχείο. Δυστυχώς η Πρέβεζα έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι από τις λίγες πόλεις της Ελλάδας που έχει αυτόν τον ελάχιστο χώρο του πεζόδρομου της παραλίας, ελεύθερο από τα αυτοκίνητα, για να μπορούν οι κάτοικοι της και κυρίως οι μητέρες με τα παιδιά τους και οι ηλικιωμένοι να απολαμβάνουν άφοβα ένα ψήγμα από την ποιότητα ζωής που προσφέρει σε αυτούς.

3)Να εφαρμόζεται αυστηρά το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων και να ελέγχεται το επιτρεπόμενο βάρος των οχημάτων τροφοδοσίας.
Η συνεχής παραβίαση των δυο παραπάνω αποφάσεων έχουν καταστρέψει πλήρως την προκυμαία και το γνωρίζετε πολύ καλά εσείς που θα την επιδιορθώσετε και εμείς που θα την πληρώσουμε.

4)Να ελέγχεται συχνά εάν ο δημόσιος χώρος που έχει παραχωρηθεί στους επαγγελματίες συμπολίτες μας είναι ο νόμιμος και εάν οι κατασκευές σε αυτόν είναι σύννομες με τις αποφάσεις για την αισθητική προστασία του αστικού τοπίου της πόλης.

5)Οι υπηρεσίες του Δήμου να φροντίζουν καθημερινά για την καθαριότητα της παραλιακής ζώνης και των πεζοδρόμων του ιστορικού κέντρου και να απομακρυνθούν άμεσα από εκεί σπασμένες γλάστρες, κατεστραμμένες καρέκλες, τελάρα και κιβώτια, παράνομοι υπαίθριοι αποθηκευτικοί χώροι, εγκαταλελειμμένες κατασκευές σε κλειστά μαγαζιά που καταλαμβάνουν παράνομα δημόσιο χώρο και καθετί που προσβάλλει την πόλη και σπρώχνει τους κατοίκους της σε μια τιμωριτική αδιαφορία.

6)Ο Δήμος, η ΔΕΥΑΠ και το Λιμενικό Ταμείο να ενεργοποιηθούν άμεσα και ως τη  νέα τουριστική περίοδο να εξαλειφθεί το πρόβλημα της απόρριψης αστικών αποβλήτων στην παραλιακή ζώνη και της απωθητικής δυσοσμίας που  παράγουν τους καλοκαιρινούς μήνες και δημιουργούν σε εμάς τους κατοίκους την αίσθημα ντροπής για την πόλη μας και στους επισκέπτες τη χείριστη εντύπωση.

Κύριε Δήμαρχε και λοιπά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης, γνωρίζετε πολύ καλά ότι η οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση μιας πόλης δεν λύνονται με προτάσεις εισόδου των τροχοφόρων στο δίκτυο πεζοδρόμων της. Αυτές πρέπει να απορρίπτονται πριν καν διατυπωθούν.

Η αναβάθμιση επιτυγχάνεται μέσα από ένα καλοζυγισμένο σχεδιασμό της ταυτότητας της, κατανοητό, ελκυστικό και κωδικοποιημένο, που θα αναδεικνύει και θα προβάλλει την ιστορία της , θα προστατεύει με ιερότητα το περιβάλλον της, θα μεγεθύνει με ουσιαστικά έργα υποδομής τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές και οι άρχοντες της θα είναι παράδειγμα και εφαλτήριο έμπνευσης για τους κατοίκους της, διοικώντας και  αποφασίζοντας κάθε φορά με την αυθεντική τους συνείδηση που περιέχει σκέψη και κρίση και όχι με την εμφυτευμένη.


http://prevezabest.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας