Μοχλός ανάπτυξης ο βιοτουρισμός σε Πρέβεζα και Άρτα

Σε σημαντικό μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης μπορεί να εξελιχθεί ο βιοτουρισμός για την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας και της Άρτας, σύμφωνα....
με τη Διεθνή Οργάνωση Βιοπολιτικής.«Ο βιοτουρισμός δημιουργεί ένα υγιές σύστημα τουρισμού, το οποίο εξασφαλίζει τη διαφύλαξη και βελτίωση της τοπικής διαβίωσης, προστατεύοντας και προάγοντας διαχρονικές αξίες όπως το περιβάλλον και τον πολιτισμό», αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη, ιδρύτρια και πρόεδρος της Οργάνωσης.

Οι βιοτουριστικές πρακτικές, σύμφωνα με την κ. Αρβανίτη, προάγουν το τοπικό οικοσύστημα, τις τοπικές παραδόσεις και πολιτιστικές ρίζες προσφέροντας ψυχαγωγία και παραγωγικές σχέσεις μεταξύ ταξιδιωτών, προορισμών και τοπικών παραγόντων. 

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η κ. Αρβανίτη, η ευρύτερη περιοχή Άρτας- Πρέβεζας, ήδη διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως παρθένους φυσικούς βιότοπους και διαλεκτά πολιτιστικά στοιχεία τα οποία είναι αναγκαίο να τοποθετηθούν στο κέντρο της αναπτυξιακής στρατηγικής για τον τουρισμό και όχι μόνο, σύμφωνα με την Οργάνωση Βιοπολιτικής. Περισσότερα στοιχεία θα δοθούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει με θέμα «Βιοτουρισμός & Ανάπτυξη» η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Hilton Athens.



 epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας