Κρίσιμη η κατάσταση του Εργαστηριακού Τομέα του Νοσοκομείου Πρέβεζας

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζει την κατάσταση του Εργαστηριακού Τομέα του Νοσοκομείου Πρέβεζας ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου τονίζοντας ότι....
πέρα από την μειωμένη κρατική χρηματοδότηση σοβαρή είναι και η έλλειψη του αναγκαίου εξειδικευμένου υγειονομικού προσωπικού. Συγκεκριμένα το Μικροβιολογικό, βιοχημικό και αιματολογικό τμήμα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως με 1 γιατρό, 2 βιοχημικούς και πέντε τεχνολόγους και παρασκευαστές καθιστώντας άμεσο τον κίνδυνο αναστολής μιας σειράς λειτουργιών του τμήματος τις επόμενες μέρες αν αυτό δεν ενισχυθεί με προσωπικό.


Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα, καθώς καλείται με προσωπικό που αντιστοιχεί στα 2/3 του προσωπικού που είχε πριν 5 χρόνια να λειτουργήσει το εργαστήριο κλασσικής ακτινολογίας, το εργαστήριο υπερήχων και το εργαστήριο αξονικής τομογραφίας. Μάλιστα τις επόμενες μέρες αποχωρεί από το τμήμα με συνταξιοδότηση ακόμη ένα μέλος του προσωπικού του τμήματος.

 Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης άφησε ανοικτό το ζήτημα παραχώρησης σε ιδιώτες των εργαστηριακών τμημάτων των νοσοκομείων του ΕΣΥ γεγονός που όπως τονίζουν μπορεί να συνδέεται με την βαθμιαία και σχεδιασμένη υπολειτουργία και αδυναμία κάλυψης των αναγκών του πληθυσμού σε αντίστοιχες εργαστηριακές εξετάσεις.


 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας