Πρέβεζα: Το Ειρηνοδικείο κούρεψε τα χρέη τους στις τράπεζες κατά 50% - Ανάσα για δύο οικογένειες ανέργων!

Και στις δύο υποθέσεις, οι δανειολήπτες έσωσαν την πρώτη κατοικία τους, ενώ πάγωσε και η τοκοφορία της οφειλής μέχρι την εξόφληση...


Το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας, με δύο αποφάσεις του, «κούρεψε» χρέος πολιτών προς τις τράπεζες σε ποσοστό 50%. Στην πρώτη περίπτωση ενώ οι οφειλέτες (δημόσιος υπάλληλος και άνεργη σύζυγος) όφειλαν συνολικά 108.000€ έπρεπε αρχικά να καταβάλουν από κοινού συνολικά 750€ μηνιαίως τόσο για στεγαστικό όσο και για καταναλωτικά δάνεια, τώρα πια θα πρέπει να πληρώνουν μηνιαίως 180€ για 4 χρόνια και στη συνέχεια το ποσό των 195€ για άλλα 19 χρόνια.

Στη δεύτερη περίπτωση το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας «κούρεψε» χρέος προς τις τράπεζες ύψους 128.515€. Ενώ ο οφειλέτης – συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος έπρεπε αρχικά να καταβάλει συνολικά 1.000€ μηνιαίως τόσο για στεγαστικό όσο και για καταναλωτικά δάνεια, τώρα πια θα πρέπει να πληρώνει μηνιαίως μόνο το ποσό των 150€ για 4 χρόνια και στη συνέχεια το ποσό των 235 για άλλα 19 χρόνια.

Και στις δύο υποθέσεις, οι δανειολήπτες έσωσαν την πρώτη κατοικία τους, ενώ πάγωσε και η τοκοφορία της οφειλής μέχρι την εξόφληση.









Πηγή: epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας