Στο φουλ οι ετοιμασίες για τη γιορτή σαρδέλας

H γιορτή της σαρδέλας το παραδοσιακό πανηγύρι της Πρέβεζας θα πραγματοποιηθεί και φέτος το Σάββατο 23 Αυγούστου και ώρα 9.30 το βράδυ στο λιμάνι ,συνεχίζοντας την παράδοση μισού και πλέον αιώνα. Σαρδέλα....
στα κάρβουνα, πρεβεζάνικη ντομάτα και άφθονο κρασί θα πλαισιώσουν την βραδιά, αναδεικνύοντας τον στενό δεσμό της Πρέβεζας με τη ναυτική παράδοση και την αλιεία της σαρδέλας.

 Οι επισκέπτες θα χαρούν την όμορφη βραδιά, συνοδεία της ορχήστρας του Μιχάλη Ζάμπα σε μουσικούς δρόμους παραδοσιακούς και αγαπημένους . Συμπράττουν οι μουσικοί: Θοδωρής Γεωργόπουλος - κλαρίνο,φλογέρα Παναγιώτης Ξυδέας - βιολί Μιχάλης Ζάμπας - λαούτο Θανάσης Κάκκος - κρουστά . 

 Το κοινό επίσης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει χορούς από όλη την Ελλάδα με συγκροτήματα από το Θεσπρωτικό, το Σούλι, την Θεσσαλονίκη και την Πρέβεζα. Ο Δήμος της Πρέβεζας καλεί όχι μόνο τους κατοίκους της Πρέβεζας αλλά και τους επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή να συμμετάσχουν στην όμορφη γιορτή , να δοκιμάσουν σαρδέλλα , να χορέψουν και να διασκεδάσουν κρατώντας ζωντανή μια παράδοση που έχει γνωστή την Πρέβεζα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.


http://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας