Η Πρέβεζα χάνει τις Γαλάζιες Σημαίες… Σοβαρές ελλείψεις εκθέτουν την περιοχή- Αποκαλυπτικές φωτογραφίες


Αντιμέτωπος με τον κίνδυνο αποκαθήλωσης των γαλάζιων σημαιών είναι ο Δήμος Πρέβεζας. Έτσι λίγους μήνες μετά.....
τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις για τις πέντε γαλάζιες σημαίες σε αντίστοιχες παραλίες, τρέχει να μαζέψει τα αμάζευτα.
Κι αυτό επειδή και οι βραβευμένες παραλίες του δήμου παραβιάζουν βασικούς κανονισμούς του Προγράμματος για τις "Γαλάζιες Σημαίες". Η εικόνα στις ακτές τραγική. Οι ναυαγοσωστικές υπηρεσίες ανύπαρκτες.
SHMAI2
Μετά από καταγγελία πολίτη σχετικά με την απουσία ναυαγοσώστη στους πύργους των ακτών του Δήμου Πρέβεζας καθόλη τη διάρκεια του Ιουνίου και μέχρι τα τέλη Ιουλίου, την ύπαρξη σάπιων ναυαγοσωστικών λέμβων που δεν μπορούν καν να επιπλεύσουν στο νερό, την συνύπαρξη σκαφών με τους λουόμενους δεδομένης της έλλειψης σημαδούρων, τις τουαλέτες που ζέχνουν, τους σπασμένους διαδρόμους και την παντελή έλλειψη υποδομών για ΑΜΕΑ, κινητοποιήθηκε η Ελληνική Εταιρία για την Προστασία της Φύσης (ΕΕΠΦ) και ο Διεθνής Οργανισμός Foundation for Environmental Education (FEE), υπεύθυνοι για τις Γαλάζιες Σημαίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο αντίστοιχα.
SHMAI3Το φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει την καταγγελία και δημοσιεύεται μιλάει από μόνο του.
Παρά τις προγενέστερες της καταγγελίας κλήσεις του Λιμεναρχείου Πρέβεζας, λόγω της έλλειψης ναυαγοσώστη στις ακτές και του ακατάλληλου ναυαγοσωτικού εξοπλισμού, ο Δήμος Πρέβεζας, υπεύθυνος για την κατάσταση που επικρατεί, συνέχισε να αδρανεί.
SHMAI4Όμως και πάλι, ενώ παρενέβη ήδη και η ΕΕΠΦ και το FEE, ο Δήμος Πρέβεζας συνεχίζει εδώ και μια εβδομάδα να ψάχνει τις απαντήσεις για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
SHMAI5Σύμφωνα με φορείς αυτούς και εν αναμονή της απάντησης του Δήμου, οι πιθανότητες να αφαιρεθούν όλες οι Γαλάζιες Σημαίες στην περιοχή στην εκπνοή του Αυγούστου είναι μεγάλες.
SHMAI6Κι αυτό θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα και για το κύρος του δήμου αλλά κυρίως για την προβολή της περιοχής.
SHMA7
http://www.epiruspost.gr/SHMAI8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας