Με φυτοφάρμακο δηλητηρίασαν τα άλογα στον Αχέροντα… Σε εξέλιξη η έρευνα

Φυτοφάρμακο μέσα σε κριθάρι, χρησιμοποίησαν οι άγνωστοι προκειμένου να δηλητηριάσουν τα άλογα στη Γλυκή Παραμυθιάς. Τα δύο πανέμορφα....
ζώα βρέθηκαν νεκρά, τα υπόλοιπα εννέα, μετά την αγωγή που παρείχαν οι κτηνίατροι, παρουσιάζουν σημάδια βελτίωσης. Τη μονάδα, στον Αχέροντα, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και κτηνίατροι της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου.

 Τα άλογα χρησιμοποιούνταν για ξενάγηση στις πανέμορφες γωνιές του Αχέροντα. Βρίσκονταν σε περιφραγμένο κτήμα, δίπλα στον ποταμό. Εκεί οι ιδιοκτήτες τους βρήκαν τα δύο νεκρά και τα άλλα εννέα σε πολύ άσχημη κατάσταση. «Πρόσεξα ότι στο έδαφος υπήρχε κριθάρι -πιθανόν δηλητηριασμένο- τη στιγμή που η τροφή των ζώων του είναι μόνο τριφύλλι και βρώμη. Αφήσαμε τα άλογα στη μία τα ξημερώματα. Ήταν εντάξει, με πλεόνασμα τροφών. Το κτήμα είναι περιφραγμένο» ανάφερε ο ιδιοκτήτης σε δηλώσεις που έκανε στο ΑΠΕ. Δεν αποκλείεται πάντως η δηλητηρίαση των ζώων να συνδέεται με αντιδικίες που είχαν προκύψει κατά το παρελθόν. Την υπόθεση ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.


http://www.epiruspost.gr/

1 σχόλιο:

tito είπε...

Για ότι νεότερο ενημερώστε μας.Ντροπή για τον τόπο μας.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας