Εμπόδια από το Υπουργείο Άμυνας στην Ιόνια Οδό… Δεν αποδεσμεύει το στρατόπεδο στο Αβγό…

Με ταχύτατους ρυθμούς αναπτύσσονται τα εργοτάξια στην Ιόνια Οδό και η εξέλιξη των εργασιών είναι πλέον ορατή στο μεγαλύτερο μέρος του αυτοκινητόδρομου που διασχίζει την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία. Δεν συμβαίνει όμως....
το ίδιο για το τμήμα του δρόμου από τη Σκλίβανη μέχρι την Πεδινή και τη διασταύρωση με την Εγνατία Οδό.

 Κι αυτό οφείλεται στις περίεργες εμμονές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο αν κι είχε συναινέσει δεν προχωρά την αποδέσμευση του στρατοπέδου στο Αβγό. Όπως είναι γνωστό, κατά το παρελθόν και προκειμένου να διευκολυνθεί η κατασκευή της Ιόνιας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου. Με τον τρόπο αυτό, αποφεύγονταν άλλες λύσεις, πιο δύσκολες τεχνικά και πιο χρονοβόρες. Μόνο που από τότε μέχρι και σήμερα δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Κι όχι μόνο αυτό. Τώρα εγείρει σειρά αξιώσεων προκειμένου να υλοποιήσει την απόφαση. Μεταξύ των άλλων απαιτεί τη δημιουργία εγκαταστάσεων στο Πετσάλι προκειμένου να μεταφέρει υλικά από το Αβγό... Ένα μέρος του κράτους δηλαδή απαιτεί από ένα άλλο μέρος του κράτους. Γιατί και το στρατόπεδο ανήκει στο κράτος αλλά και η Ιόνια κατασκευάζεται από το κράτος!


 Εξ αιτίας αυτής της τακτικής, είναι αδύνατο προς το παρόν, οποιαδήποτε εξέλιξη του έργου από τη Σκλίβανη μέχρι τα Γιάννινα. Όσο μάλιστα ο χρόνος περνά χωρίς να δίνεται λύση, τόσο τα πράγματα γίνονται χειρότερα για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα.



http://epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας