Συλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας: Απίστευτη ΔΕΗ και απίστευτο ελληνικό κράτος!

Είχαμε γράψει σε παλιότερα άρθρα μας για την τεράστια αναστάτωση που έχει προκαλέσει η ΔΕΗ σε αγρότες και μη με τις περίφημες επιστολές της, με τις οποίες καλούσε όλους τους ιδιοκτήτες αρδευτικής γεώτρησης που παίρνουν αγροτικό ρεύμα να προσκομίσουν μία σειρά από δικαιολογητικά προκειμένου...
να συνεχίσουν να "απολαμβάνουν" τη μειωμένη χρέωση του αγροτικού τιμολογίου.
 Με τη πρώτη επιστολή της ζητούσε να προσκομιστούν μέχρι τις 31 Ιουλίου 2014 το Δελτίο Γεωργοοικονομικών και Γεωργοτεχνικών στοιχείων (Δελτίο Νο 1) καθώς και η άδεια χρήσης νερού, διαφορετικά, όπως έλεγε, θα προχωρούσε σε διακοπή του αγροτικού τιμολογίου. Όπως ήταν αναμενόμενο η επιστολή εκείνη προκάλεσε εντονότατες διαμαρτυρίες (μέχρι και πολιτικές παρεμβάσεις) και ήταν λογικό αφού σύμφωνα με την ΚΥΑ 145026 (ΦΕΚ 31Β/14-02-2014) οι ενδιαφερόμενοι είχαν προθεσμία μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2014 να υποβάλουν αίτηση για άδεια χρήσης νερού. Με απλά λόγια δηλαδή ζητούσε η ΔΕΗ ένα έγγραφο μέχρι 31/7/2014, για το οποίο το ίδιο το ελληνικό κράτος έδινε προθεσμία στον ενδιαφερόμενο μέχρι 30/9/2014 να υποβάλλει αίτηση και μέχρι 30/9/2015 να έχει ολοκληρωθεί η έκδοσή του!
Μετά τις δικαιολογημένες αντιδράσεις η ΔΕΗ υπαναχώρησε και με δεύτερη επιστολή της "καταπίνει" το θέμα της άδειας χρήσης νερού και ζητάει μέχρι 30 Νοεμβρίου 2014 το Δελτίο Νο 1 ή εναλλακτικά, εάν δεν υπάρχει, τα ακόλουθα:
 1.Τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης εγγραφής ή του κωδικού εγγραφής στο ΕΜΣΥ, ή
 2. Τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης αδειοδότησης για τη σχετική άδεια χρήσης νερού, ή
 3. Τον αριθμό πρωτοκόλλου ή/και τον κωδικό άδειας χρήσης σε ισχύ της υδροληψίας, ή
 4. Βεβαίωση άρδευσης της εγκατάστασης από τον φορέα διαχείρισης του συλλογικού δικτύου.
Με βάση αυτή την επιστολή χιλιάδες πολίτες μπήκαν στη διαδικασία να εκδώσουν το σχετικό Δελτίο Νο 1 και να προχωρήσουν στη συνέχεια τον φάκελό τους στην αρμόδια Υπηρεσία Υδάτων για την έκδοση της άδειας χρήσης νερού.
 Τώρα με τρίτη (και τελευταία) επιστολή της που έστειλε πρόσφατα στους ενδιαφερόμενους η ΔΕΗ αναιρεί τα πάντα και ζητάει να προσκομιστούν μέχρι 30 Νοεμβρίου 2014 τα εξής:
1.Αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
2.Οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο στο οποίο να αναγράφεται ο ΑΦΜ
3.Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία να δηλώνεται το είδος και η δραστηριότητα της γεωργικής εκμετάλλευσης.

Από τον περασμένο Απρίλιο που ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν υποστεί ατέλειωτη ταλαιπωρία και απίστευτο τρέξιμο σε τέσσερις (τουλάχιστον) υπηρεσίες (ΔΕΗ, Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας, Δήμοι και Υπηρεσίες Υδάτων) προκειμένου να "ξετυλίξουν το κουβάρι" και να μαζέψουν τα δικαιολογητικά που ζητούσε η ΔΕΗ. Και έρχεται τώρα η ΔΕΗ με την τελευταία επιστολή της και αναιρεί τα πάντα ζητώντας απλώς από τον κόσμο την ταυτότητα, το ΑΦΜ και μια υπεύθυνη δήλωση!

Οποιοδήποτε επιπλέον δικό μας σχόλιο είναι περιττό...








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας