Αποκαλύψεις για την παράνομη αλιεία στον Αμβρακικό

Παρά τη σύλληψη ομάδας παράνομων αλιέων από το Λιμενικό την προηγούμενη εβδομάδα, αυτοί συνεχίζουν απτόητοι τη δράση τους χωρίς όμως να συμμετέχουν και να εμφανίζονται σαν αυτουργοί οι αρχηγοί του κυκλώματος για να μην θεωρηθεί υποτροπή. Έτσι τα «τρατάκια»...
συνεχίζουν να οργώνουν το Σόγονο, τον Κόκκινο και το Κέφαλο που είναι τα 3 σημεία του Αμβρακικού στα οποία ψαρεύεται η γαρίδα με τον παράνομο αυτό τρόπο.

Με έναν τρόπο που εξοντώνει τον γόνο όλων των ειδών που διαβιούν και αναπαράγονται στον Αμβρακικό κόλπο. Στη δημοσιογραφική εκπομπή του στο Ράδιο Πρέβεζα ο Δημήτρης Λούπας αποκάλυψε πως η γαρίδα που αλιεύεται παράνομα στον Αμβρακικό διακινείται χωρίς παραστατικά στοιχεία από τους εμπόρους και φτάνει στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και μέσω αυτής στη Βουλγαρία αλλά και στην Αλβανία.

Αποκάλυψε επίσης πως στο παρελθόν παράνομοι αλιείς είχαν κάψει το σκάφος ενός ψαρά το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί από το Λιμενικό ως συμβατικό για τον εντοπισμό τους, ενώ περιέγραψε και τον άνθρωπο που κατασκευάζει τα «τρατάκια», τους σάκους δηλαδή που χρησιμοποιούνται για την παράνομη αλιεία και ο οποίος εμφανίζονταν μέχρι σήμερα σαν υπέρμαχος της προστασίας του Αμβρακικού.

 Πρόκειται για συνταξιούχο αλιέα πρώην μέλος του αλιευτικού συνεταιρισμού Πρέβεζας, ο οποίος όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε πως » αν δε τα έφτιαχνα εγώ, θα τα έφτιαχνε κάποιος άλλος». Τα λεφτά είναι πολλά και το κύκλωμα αρκετά μεγάλο, αφού πολύς κόσμος τροφοδοτείται από αυτό.


 http://prevezaposto.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας