Σπείρες αθίγγανων ρημάζουν την Ήπειρο… Καθημερινές οι κλοπές σε πόλεις και χωριά

Εκρηκτικές είναι οι διαστάσεις που παίρνουν κλοπές και διαρρήξεις από ομάδες ρομά που περιφέρονται τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στα χωριά της Ηπείρου. Η τοπική...
αστυνομία δέχεται βροχή κλήσεων σε καθημερινή βλάβη, είτε για ύποπτες κινήσεις είτε για κλοπές που σημειώνονται. Το Σάββατο, μέρα μεσημέρι, τρεις αθίγγανοι, οι οποίοι κινούνταν πιθανότατα με κλεμμένο όχημα, χτύπησαν σπίτι στο χωριό Θεριακήσι.

 Όταν η κλοπή έγινε αντιληπτή, οι τρεις δράστες, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, είχαν ήδη καταφέρει να διαφύγουν με το όχημα που οδηγούσαν. Αυτή είναι μία μόνο από τις κλοπές που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες, ενώ το πιο ανησυχητικό είναι ότι αυτές αυξάνονται με εκπληκτική ταχύτητα. Άλλοτε παριστάνοντας τους πωλητές εποχικών ειδών, άλλοτε αναζητώντας δήθεν υλικά προς αγορά, οι ομάδες των αθίγγανων καταφέρνουν να φτάσουν μέχρι τις αυλές των σπιτιών και στη συνέχεια όλα είναι εύκολα γι' αυτούς.

 Και φυσικά η κλασική μέθοδος της απασχόλησης, η οποία εξακολουθεί να... αποδίδει, ειδικά όταν απέναντί τους έχουν άτομα μεγάλης ηλικίας. Εν τω μεταξύ η δράση τους γίνονται όλο και πιο έντονη στα αστικά κέντρα. Συχνά μάλιστα βρίσκουν σημεία στα οποία κατασκηνώνουν και στη συνέχεια μετατρέπονται σε σκουπιδότοπους. 


 Οι διαμαρτυρίες κατοίκων είναι όλο και πιο έντονες.... Δυστυχώς το πρόβλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις... Οι συλλήψεις της αστυνομίας είναι καθημερινές. Καθημερινά επίσης εξαρθρώνονται σπείρες όμως πρόκειται για φαινόμενο που δεν έχει τέλος.



epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας