Απομακρύνθηκαν για μια ακόμη φορά τα σκουπίδια από τους αρχαιολογικούς χώρους της Πρέβεζας.

Ωστόσο θέμα χρόνου θεωρείται η επανεμφάνισή τους αφού κάποιοι δεν φαίνεται να έχουν αντιληφθεί ότι η υποβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων υπονομεύει την ανάπτυξη του ίδιου του τόπου μας...


Μετά από συντονισμένη προσπάθεια οι υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας ολοκλήρωσαν χθες την απομάκρυνση απορριμμάτων και βαριών αντικειμένων από διάφορα σημεία που γειτονιάζουν με τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης.

Η νέα «επιχείρηση» ήρθε λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον εκτεταμένο καθαρισμό που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Πρέβεζας στα ίδια σημεία, αφού ασυνείδητοι δημιούργησαν και πάλι χωματερές, αδιαφορώντας για την υποβάθμιση που προκαλούν στο περιβάλλον και τον αρχαιολογικό χώρο καθώς και τους κινδύνους πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την αρχαιολογία η εναπόθεση των ογκωδών και οχληρών απορριμμάτων γίνεται σε σημείο εντός Α ζώνης προστασίας του Αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης, υπονομεύοντας την προσπάθεια που καταβάλλεται για την ένταξη της περιοχής στα προστατευόμενα από την ΟΥΝΕΣΚΟ μνημεία.

Επίσης πρόσφορο έδαφος για την εναπόθεση απορριμμάτων οι ίδιοι βρίσκουν τον περιοχή Καραντινού στον Υδατόπυργο του Μύτικα σε απόσταση αναπνοής από το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο καθώς και νότια του γηπέδου της Σμυρτούλας από όπου αυτή την φορά απομακρύνθηκαν τραπέζια και πολυθρόνες.







Δημοτικη Ραδιοφωνια Πρεβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας